Peki, YÖK’e kim karne verecek? (2)

YÖK’ün üniversite-lere vereceği başarı karnesiyle ilgili kriterler belli oldu. Eksikleri çoktu. Bunu, Yekta Hoca’ya sorduğumuzda, her türlü öneriye açık olduklarını söyledi. İşte bu...

YÖK’ün üniversite-lere vereceği başarı karnesiyle ilgili kriterler belli oldu. Eksikleri çoktu. Bunu, Yekta Hoca’ya sorduğumuzda, her türlü öneriye açık olduklarını söyledi. İşte bu yüzden biz de özellikle genç akademisyen-lerden, öğrencilerden ve mezunlardan gelen önerileri ve kendi eklemek istediklerimizi YÖK’e bir kez daha iletelim istedik.

YÖK’ün belirlediği kriterler arasında yer almayan, ancak değerlendirilmesinin önemli olacağını düşündüğümüz kriterlerden bazıları şöyle:

1. Üniversitede görev yapan rektör, dekan, bölüm başkanı, anabilim dalı başkanı, üniversite sekreteri, fakülte sekreteri gibi görevleri yürüten yöneticilerin, bu görevleri yürüttükleri süre içerisinde, o üniversitede akademik ve idari kadrolara atanan eş, çocuk, yeğen gibi yakınları var mı; varsa sayısı nedir?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Müthiş bir dernek ve 5. Sanayi Devrimi (2) 24 Nisan 2024 | 195 Okunma 4. Sanayi Devrimi, bir dernek ve bir kıvılcım (1) 21 Nisan 2024 | 72 Okunma Köy Enstitüleri ve öğretmen atamaları 19 Nisan 2024 | 259 Okunma Değişim şart ama nasıl bir değişim? 17 Nisan 2024 | 211 Okunma Mesleksizlik!.. 14 Nisan 2024 | 160 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar