Muğla mı, Antalya mı, tarım mı, turizm mi?

Pandemiden sonra en büyük felaket kıtlık deniliyor. Bu yüzden, topraklarımızı, akarsularımızı, havamızı ve özellikle de tarımı ciddiye almak zorundayız

Antalya sadece turizmin başkenti değil, tarımın da başkenti. Eğitimde de çok önemli bir noktada.

Hemen yanı başındaki komşusu Muğla da Bodrum’u, Marmaris’i, Datça’sı, Fethiye’si, Gökova’sı, Dalaman’ı ve daha nice beldesiyle Antalya ile birlikte “Turizmin Başkenti” unvanını paylaşıyor.

Muğla, Söke ve Milas başta olmak üzere tarım, hayvancılık ve balıkçılık alanında yaptığı ataklarla Antalya’ya adeta hodri meydan çekiyor.

Eğitim ise Akdeniz Üniversitesi ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi arasındaki amansız yarış görünen o ki hiç bitmeyecek. Ortaöğretimde ve özellikle lise ve üniversiteye giriş sınavlarında Antalya’nın bir tık önde olduğunu da hatırlatmakta yarar var.

Her iki güzide kentimizdeki gelişmeleri yakından izleyen biri olarak bu onurlu yarıştan memnuniyet duymamak elde değil. Ama bu çerçevede, Selçuklu’ya yazlık başkentlik yapan Alanya’yı bambaşka bir yere oturtmakta yarar var.

....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mesleksizlik!.. 14 Nisan 2024 | 153 Okunma Eğitimin geneli ve yabancı öğrenciler 12 Nisan 2024 | 115 Okunma Bayram keyfini yaşayamayanlar 10 Nisan 2024 | 58 Okunma Şimdi değilse ne zaman? 07 Nisan 2024 | 156 Okunma Yapay zekâ politikamız? 05 Nisan 2024 | 140 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar