Havaalanı muhteşem isim şaşırttı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merakla beklenen  3. havalimanının ismini açıklamadan önce, ülkemizin en değerli markası İstanbul diyerek söze başladı ve “Yeni havalimanımızın ismi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merakla beklenen  3. havalimanının ismini açıklamadan önce, ülkemizin en değerli markası İstanbul diyerek söze başladı ve “Yeni havalimanımızın ismi İstanbul Havalimanı” dedi! 
Atatürk Havalimanı’nın ise küçülerek, faaliyetine fuar alanı olarak devam edeceğini söyledi.
Dünyanın dört bir yanında havalimanları ve büyük, çok büyük eserler gördüm, gezdim, etkilendim. Ama hiçbiri yeni havalimanı kadar beni etkilemedi desem yalan olmaz.
Hangi ulustan, kim gelirse gelsin, etkilenmemesi mümkün değil!

İşte açılıştan notlar:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunus’tan bir dörtlük okuyup gönüllere seslendi. “Bu dünya kimseye kalmaz” dedi.
Batılı ülkelerden olmasa da çok sayıda devlet, meclis başkanı vardı.
İnşaatın bittiğini söylemek abartı olur. Hâlâ tam bir şantiye alanı!
Havaalanının içinde de, dışında da bayrak yok gibiydi. Yolda gelirken bazı noktalarda Atatürk, bazı noktalarda ise Tayyip Bey’in posterleri vardı. 
Terminal içinde birkaç noktada da yan yana Atatürk ve Erdoğan portreleri göze çarpıyordu. 
Mimari açıdan, terminalin içi ne kadar görkemliyse, girişi o kadar şaşırtıcı! Sizi önce gecekonduya benzer havalandırma binaları karşılıyor, sonra devasa otopark var, tam ortada ise devasa kubbesi ve minareleri henüz yapım aşamasında olan cami var.
Devasa sahnede beş ayrı orkestra vardı. Sufi ezgilerden senfonik müziğe, davul zurnadan caza kadar müziğin her türü vardı.  17.30’a kadar onları dinledik.
Güvenlik had safhadaydı. Yedi noktada kontrol yapıldı. 
Tanıtım filmine,  “Her şey hayal etmekle başlar” diye başlandı. Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan eserlere vurgu yapıldı ve en büyüğü bu denildi!
4 yıl önce temel atma töreni sonrasında, ulaşım sorunu çözülmezse, metro inşaatı zamanında bitmezse, zor günler yaşanır hatırlatmasında bulunmuştum.
Binali Yıldırım, en büyük alkışı inşaatı hayata geçiren çalışanlar için istedi. “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayalini gerçekleştirdik” dedi.
Görünen o ki yer seçimini dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Bey gerçekleştirmiş. Yıldırım, “2011’de uçakla bölgeyi gezerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kömür ocaklarının delik deşik ettiği araziyi nasıl adam edeceğimizi sordu. Başarırız dedik, başardık” açıklamasında bulundu.
Sunucular konuşma sırasını şaşırıp yatırımcılar adına konuşacak olan Mehmet Cengiz ve     Ulaştırma Bakanı M. Cahit Turhan’dan önce TBMM Başkanı Binali Bey’i sahneye çağırıp konuşturunca, az sonra özür dilemek zorunda kaldılar.
Yeni cicileriyle ortalıkta konu mankenliği yapan yüzlerce THY çalışanı vardı. 
İsim açıklanıncaya kadar adeta isim toto oynandı. İstanbul diyen yok gibiydi! Şaşırtıcı oldu.
Hep büyüklüğüne vurgu yapıldı oysa akıllı oluşu büyüklüğünden çok daha önemli.
Özetin özeti: Ülkemize, milletimize hayırlı olsun. İstanbul Havalimanı umarız bir an önce öngörülen tüm hedeflere ulaşır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eğitim lüks değil en temel ihtiyaç! 17 Mayıs 2024 | 92 Okunma İzmir, Mesleki Eğitim, Karşıyaka 15 Mayıs 2024 | 121 Okunma Bir cinayetin anatomisi 12 Mayıs 2024 | 210 Okunma Eğitimde kim haklı kim haksız? 10 Mayıs 2024 | 295 Okunma Türkiye’nin hayalini Yasemin gerçekleştirdi 08 Mayıs 2024 | 282 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar