Bu eğitim sistemi bizi aç bırakır!

Bu eğitim sisteminin bizi aç bırakacağını söylemek, çok iddialı bir söylem. Ona rağmen, sonuna kadar arkasındayız...


Eğitim söz konusu olduğunda, bugüne kadarki iddialarımızda, hep haklı çıktık ama özellikle bu konuda, ne kadar yanılmak istesek de tüm söylem ve yaptırımlar, felakete doğru sürüklendiğimizin sinyallerini veriyor.
Neden mi felakete sürükleniyoruz? Çünkü üretmiyoruz. Çünkü kazandığımızdan fazlasını tüketiyoruz. Çünkü eğitim sistemimiz üretmeyi değil, tüketmeyi bize öğretiyor!..
Afrika ülkelerini gezerken sefalet içindeki halkı görünce kahrolmuştum. Oysa üretim için ne arasanız fazlasıyla vardı. Güneş, toprak, su, insan ve devasa yeşil alanlar.
Bırakın, yüksek katma değerli ürün üretmeyi, karınlarını doyuracak kadar tarım ve hayvancılık öğretilse, en azından aç kalmazlar. Ama bu bile öğretilmiyor! Başta yoğurt ve peynir olmak üzere süt ürünlerinden bihaberlerdi, endüstriyel anlamda hayvancılık ise yok gibiydi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eğitim lüks değil en temel ihtiyaç! 17 Mayıs 2024 | 31 Okunma İzmir, Mesleki Eğitim, Karşıyaka 15 Mayıs 2024 | 117 Okunma Bir cinayetin anatomisi 12 Mayıs 2024 | 206 Okunma Eğitimde kim haklı kim haksız? 10 Mayıs 2024 | 291 Okunma Türkiye’nin hayalini Yasemin gerçekleştirdi 08 Mayıs 2024 | 280 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar