Bu yıl mı yoksa gelecek yıl mı?

Üniversitelere girişte, tam bir fiyasko yaşanıyor. Bir yanda yüz binlerce boş kontenjan, öte yanda istediği fakülteye giremeyen 1.5 milyon aday!Sistem tıkandı ama bu hiç kimsenin umurunda  değil!.. Kontenjan...

Üniversitelere girişte, tam bir fiyasko yaşanıyor. Bir yanda yüz binlerce boş kontenjan, öte yanda istediği fakülteye giremeyen 1.5 milyon aday!

Sistem tıkandı ama bu hiç kimsenin umurunda  değil!.. Kontenjan açığının nedeni, ilgili puan türünde, barajı aşan yeterli sayıda adayın bulunmaması!

Bırakın ek yerleştirmeyi, mevcut sistemle 10 kayıt dönemi daha açsanız, değişen  bir şey olmaz. Çünkü o puan türünde, ilgili fakültelerin taban puanının daha üzerinde aday bulunmuyor! O kontenjan açıklarından bazıları, adaylar istemediği için değil, YÖK ve ÖSYM’nin yanlış öngörüsü yüzünden boş kaldı! Bu durumda yapılması gereken tek şey var o da, taban puan zorunluluğunun kaldırılması ama o da hem adil olmaz hem de yasal sorunları beraberinde getirir. Peki, o kontenjanlar boş mu kalacak?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Müthiş bir dernek ve 5. Sanayi Devrimi (2) 24 Nisan 2024 | 193 Okunma 4. Sanayi Devrimi, bir dernek ve bir kıvılcım (1) 21 Nisan 2024 | 72 Okunma Köy Enstitüleri ve öğretmen atamaları 19 Nisan 2024 | 258 Okunma Değişim şart ama nasıl bir değişim? 17 Nisan 2024 | 211 Okunma Mesleksizlik!.. 14 Nisan 2024 | 160 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar