Tarih, geçmiş olduğu kadar gelecektir de!

Her yıl, birkaç günlü- ğüne Haymana’ya gidip, hem memleket hasreti gideriyorum hem de yakın tarihimize yönelik müthiş bir sempozyuma tanıklık ediyorum.Ankara Üniversitesi İnkılap Tarihi Enstitüsü ile...

Her yıl, birkaç günlü- ğüne Haymana’ya gidip, hem memleket hasreti gideriyorum hem de yakın tarihimize yönelik müthiş bir sempozyuma tanıklık ediyorum.

Ankara Üniversitesi İnkılap Tarihi Enstitüsü ile Haymana Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleşen Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana Sempozyumu’nda yine müthiş anekdotlar vardı.

Örneğin, neden Ankara başkent seçildi, Latin harflerine neden geçildi, savaşın tam ortasında neden Milli Eğitim Şûrası toplandı, İstanbul’da çok daha büyüğü varken neden Ankara’da yeni bir üniversite kuruldu, Haymana’da pazar kurulma günleri neden değişti, Atatürk, Karlovy Vary’nin bir benzeri olan kaplıca kentinin, neden çok sevdiği Haymana’da değil de Yalova Termal’de kurulmasını istedi, İstanbul-Ankara tren yolu ne zaman inşa edildi, Lozan’daki şifreler nasıl kırılmaz hale getirildi?..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Köy Enstitüleri ve öğretmen atamaları 19 Nisan 2024 | 66 Okunma Değişim şart ama nasıl bir değişim? 17 Nisan 2024 | 205 Okunma Mesleksizlik!.. 14 Nisan 2024 | 153 Okunma Eğitimin geneli ve yabancı öğrenciler 12 Nisan 2024 | 117 Okunma Bayram keyfini yaşayamayanlar 10 Nisan 2024 | 58 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar