ABD’ye verilecek en iyi ders kullanan değil, üreten olmaktır

Amerika ile sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz.Öyle ya da böyle geçecek ama çok daha önemlisi bu krizi fırsata dönüştürebiliriz.Örneğin, Trump karşıtlığı sayesinde Avrupa...

Amerika ile sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz.
Öyle ya da böyle geçecek ama çok daha önemlisi bu krizi fırsata dönüştürebiliriz.
Örneğin, Trump karşıtlığı sayesinde Avrupa ile aramızdaki buzlar eridi. Ama çok daha önemlisi, ABD mallarını protesto edip başkalarından almak yerine, onların ürettiğinden daha iyisini üretmektir. 
Tıpkı Kıbrıs Barış Harekâtı’ndan sonra yaratılan ASELSAN, ROKETSAN, TAİ ve benzeri destanlar gibi...

Neden ille de bilim?

İstanbul Üniversitesi, Orhan Pamuk ve Aziz Sancar sayesinde, Dünyanın En İyi İlk 500 Üniversitesi listesine giren tek Türk üniversitesi oldu.
Peki diğer üniversitelerimizden bırakın Nobel alanı, aday olan var mı?
Ara ki bulasınız!..
Yükseköğrenim alanında en etkili değerlendirme otoritelerinden biri olarak kabul edilen Çin’in Şanghay’daki Jiao Tong Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Shanghai Ranking Consultancy’nin hazırladığı “Dünya Üniversiteleri Akademik Sıralaması (ARWU) açıklandı.
“ARWU 2018” sıralamasında 100 tam puanlık skorla bir kez daha birinciliğini koruyan ve üst üste 16’ncı kez ilk sırada yer alan üniversite Harvard Üniversitesi oldu.
Sıralamada Stanford Üniversitesi ikinci olurken, Cambridge Üniversitesi listede üçüncü olarak yer aldı.
Dünya genelindeki en iyi 500 üniversitenin sıralandığı listede İstanbul Üniversitesi 436. sırada yer aldı.
Peki, eski, yeni diğer üniversitelerimiz nerede?
Bu konuda ne düşünüyorlar?
Daha da önemlisi, tercih döneminde mangalda kül bırakmayan üniversiteler bu sıralamanın neresinde?
Ve çok daha önemli bir soru, ilk 100’e üniversite sokamayan bir Türkiye, başta ABD olmak üzere, dünyanın diğer ülkeleriyle başta ekonomi olmak üzere, stratejik konularda ne kadar mücadele verebilir?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Devlet kapısı yine revaçta! 17 Mart 2024 | 96 Okunma Üniversite sevdası sona mı eriyor? (3) 15 Mart 2024 | 897 Okunma Diploma = Onunla da olmuyor, onsuz da (2) 13 Mart 2024 | 260 Okunma Diploma saltanatı sona erer mi? (1) 10 Mart 2024 | 406 Okunma En iyisi olmak için… 08 Mart 2024 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar