Diyarbakır, TED ve eğitim

Diyarbakır’a birkaç ay önce yine gelmiştim ama dün biraz daha ayrıntılı gezdim. Her gelişimde farklı yerler keşfediyorum ve her defasında kendime en kısa zamanda bir kez daha gelme sözü veriyorum. Görünen...

Diyarbakır’a birkaç ay önce yine gelmiştim ama dün biraz daha ayrıntılı gezdim. Her gelişimde farklı yerler keşfediyorum ve her defasında kendime en kısa zamanda bir kez daha gelme sözü veriyorum. Görünen o ki yakında yine geleceğim.
Binlerce yıllık tarihiyle, 30’dan fazla medeniyete ve kültüre ev sahipliği yapmış, tüm dinleri kucaklamış bir kentimiz!
Ulu Cami’yi gezerken, önceki medeniyetlerin ve dinlerin izlerini en çarpıcı şekilde görüyorsunuz...
Körtik Tepe kalıntıları ve Surlar ise Diyarbakır farkını her yönüyle size anlatıyor.

Öğrenciler?

Atatürk’ün istediğiyle kurulan ve son yıllarda ülkemizin dört bir yanına yayılan TED kolejlerini, fırsat buldukça geziyorum. Diyarbakır’a gelişim de öğrenci, öğretmen ve velilerle eğitim sohbetleri yapmak içindi.
Müthiş keyif aldım. Öğretmenler suskundu ama öğrenciler soru bombardımanına tuttu. Ve her soru, iyi düşünülmüş, akıl ve zekâ doluydu.
Okul için çok para harcanmış. İstanbul’un en iddialı okullarından daha görkemli ve çok daha önemlisi akademik açıdan da onlardan aşağı kalır hiçbir yanları yok. Öğretmen ve öğrencilerin donanımı, duruş ve gelecek vizyonları kıyaslandığında, artıları var, eksileri yok gibiydi.
Tek fark, ücretlerin Ankara ve İstanbul’daki benzer okullara göre neredeyse üçte bir oranında daha ucuz olması.
Demek ki çok daha uygun fiyatlara çok daha iyi eğitim verilirken, İstanbul’un fiyatları neden bu kadar uçuk, kaçık anlamak mümkün değil!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Değişim şart ama nasıl bir değişim? 17 Nisan 2024 | 202 Okunma Mesleksizlik!.. 14 Nisan 2024 | 153 Okunma Eğitimin geneli ve yabancı öğrenciler 12 Nisan 2024 | 117 Okunma Bayram keyfini yaşayamayanlar 10 Nisan 2024 | 58 Okunma Şimdi değilse ne zaman? 07 Nisan 2024 | 158 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar