Sosyal yoksulluk

Sosyal medya olur da sosyal yoksulluk olmaz mı? Bir grup öğrenci, bu konuya kafa yormuş, projelendirmiş, platform kurmuş ve çözüm yolları arıyor. Sosyal medya, sosyalleştiriyor mu, yoksa asosyalleştiriyor mu...

Sosyal medya olur da sosyal yoksulluk olmaz mı?

Bir grup öğrenci, bu konuya kafa yormuş, projelendirmiş, platform kurmuş ve çözüm yolları arıyor.

Sosyal medya, sosyalleştiriyor mu, yoksa asosyalleştiriyor mu tartışmaları devam ediyor ve herkesi memnun edecek bir cevaba ulaşmak mümkün değil.


 
Peki, bu gençler neden böyle bir projeye gerek duydular, en önemlisi de ne yapmak istiyorlar?

Kullanan değil, üreten!

Farklı üniversitelerden gençlerin bir araya geldiği bu platform, öncelikle dijitalleşen dünyada, yalnızlaşan gençlerin, gelinen noktanın farkında olma sürecini artırmayı amaçlıyor.

Daha da önemlisi, teknolojiyi kullanan değil, teknolojiyi verimli kullanarak üreten bir gençlik hayali kuruyorlar.

Ulusal Ajans’ın da desteklediği projenin diğer partnerleri ERASMUS ve Kalkınma Bakanlığı.

Yoksulluğun en kötüsü

Yoksulluğun bin türlüsü var ama sanki en kötüsü sosyal olanı.

Nasıl ki, en büyük zenginlik insan biriktirmekse en büyük yoksulluk da yapayalnız kalmaktır.

Peki, yoksulluk nedir?

Yoksulluk, ekonomik, sosyal ve politik boyutları olan karmaşık yapısı nedeniyle tanımlanması güç bir kavram olup, üzerinde uzlaşılmış tek bir yoksulluk tanımı bulunmamaktadır.

Bu yüzden, gelin önce bu konudaki kavramlara bir göz atalım:

* Genel anlamda yoksulluk, toplumun yaşam standartlarının belirlenen bir düzeyinin altında kalma durumu olarak tanımlanıyor. Ancak yoksulluğun kapsamı, mekândan mekâna ve dönemden döneme refah düzeyindeki farklılıklara bağlı olarak değişiklik gösteriyor.

* Örneğin, farklı ülkelerde yoksul kabul edilen kişiler arasında önemli farklar var. Toplumsal olarak Türkiye’de 15 yıl önceki yoksulluk algısı ile şimdiki yoksulluk algısı oldukça değişti. Kırsal ve kentsel alanlarda yaşayan insanlar için de yoksulluk kavramı çok farklı. Biri karnı doyduğunda mutlu oluyor, öteki yurt dışı tatile gidemediğinde kendini yoksul hissediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Müthiş bir dernek ve 5. Sanayi Devrimi (2) 24 Nisan 2024 | 204 Okunma 4. Sanayi Devrimi, bir dernek ve bir kıvılcım (1) 21 Nisan 2024 | 72 Okunma Köy Enstitüleri ve öğretmen atamaları 19 Nisan 2024 | 259 Okunma Değişim şart ama nasıl bir değişim? 17 Nisan 2024 | 211 Okunma Mesleksizlik!.. 14 Nisan 2024 | 161 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar