Kolay profesörlük!

Profesör deyince eskiden bir işin piri akla gelirdi. Sonra YÖK’le birlikte epeyce sulandırıldı. Şimdi ise adeta sıradanlaş- tırılıyor.Yardımcı doçentliği kaldırmaya yönelik yasa teklifi neredeyse...

Profesör deyince eskiden bir işin piri akla gelirdi. Sonra YÖK’le birlikte epeyce sulandırıldı. Şimdi ise adeta sıradanlaş- tırılıyor.
Yardımcı doçentliği kaldırmaya yönelik yasa teklifi neredeyse tüm sınırları altüst etti.
Yardımcı doçentliğin kaldırılıp, kolay profesörlüğün önünün açılması nasıl bir devrimse, YÖK, bu bir sessiz devrim diyor!
İyi de, alınan o unvan, ABD’de de olduğu gibi sadece alındığı üniversitede mi geçerli olacak yoksa ömür boyu her yerde mi kullanılacak?
Yasa teklifinde bu konuda hiçbir açıklama yok!
YÖK, “Biz de sizin gibi düşünüyoruz” diyor ama yasanın nasıl çıkacağına YÖK değil, TBMM karar veriyor ve oradan nasıl bir kanun çıkacağını ise hiç kimse kestiremiyor!
Görünen o ki zaten on çeşit profesörümüz vardı, şimdi onlara on birincisi eklenecek!
Bu kadarı da olmaz!
Kolay profesörlük konusunda hocalar isyanda. Yasa teklifine şu ana kadar iyi diyeni görmedik.
Önceki gün, YÖK’te kendilerine brifing sunulan TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyeleri de ortak noktada buluşamadı. ÖYP mağduru genç doçent adayları ile yıllanmış yardımcı doçentlerin de mutlu olduklarını söylemek mümkün değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Devlet kapısı yine revaçta! 17 Mart 2024 | 96 Okunma Üniversite sevdası sona mı eriyor? (3) 15 Mart 2024 | 895 Okunma Diploma = Onunla da olmuyor, onsuz da (2) 13 Mart 2024 | 260 Okunma Diploma saltanatı sona erer mi? (1) 10 Mart 2024 | 406 Okunma En iyisi olmak için… 08 Mart 2024 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar