Yeni emekliye çifte kazanç kapısı! Kuruşu kuruşuna yeniden hesaplandı işte yüksek maaş alma formülü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekliye bir defaya mahsus 5 bin liralık ödeme yapılacağını duyurmasının ardından milyonlarca emekli emekliye yapılacak diğer artış ve zamlara gözlerini çevirmiş durumda. Kuruşu kuruşuna hesaplanan yeni formül ile özellikle yeni emekli olacak kişiler çifte kazanç sağlayacak. İşte ayrıntılar...

Yeni emekliye çifte kazanç kapısı! Kuruşu kuruşuna yeniden hesaplandı işte yüksek maaş alma formülü - Resim: 1

Yüksek emekli maaşı almak isteyenler dikkat! Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun iki noktaya dikkat çekerek yeni emekli olacak kişilerin daha fazla kazanç sağlayacağı formülü hesapladı. Hem kıdem tazminatınız hem de emekli maaşınız daha yüksek olabilir. Peki emeklilik dilekçesini hangi tarihte vermek daha avanjajlı? 31 Aralık'tan önce ile Ocak itibarıyla emekli olmak arasında fark var mı? İşte detaylar…

Yeni emekliye çifte kazanç kapısı! Kuruşu kuruşuna yeniden hesaplandı işte yüksek maaş alma formülü - Resim: 2

Milyonlarca kişi Ocak 2024’te yapılacak emekli maaşı zammı oranlarını merak ederken yeni emekli olmaya hazırlananlar ise ‘ne kadar emekli aylığı alırım’ sorusuna yanıt arıyor. Emeklilik dilekçesinin verildiği tarih hem aylığı hem de ikramiyeyi doğrudan etkiliyor. Ancak emeklilik dilekçesini 31 Aralık’tan önce veya sonra vermek emeklilik maaşınızı değiştiriyor. Sosyal Güvenlik Uzmanlı Özgür Erdursun yeni emekli olacaklara çifte kazanç sağlayacak formülü tek tek açıkladı.

Yeni emekliye çifte kazanç kapısı! Kuruşu kuruşuna yeniden hesaplandı işte yüksek maaş alma formülü - Resim: 3

Uzman isim 2023 yılı için emeklilere önce yüzde 30, daha sonra da yüzde 25 zam yapıldığını anımsatarak, “Enflasyon farkı ve refah payı ile toplamda yüzde 55 gibi gözükse de yüzde 25 zamlı maaş üzerinden yüzde 30 artış yapıldığı için bu oran yüzde 62,5 gibi orana denk geldi. Yani 2023 yılında emekli olacak kişiler toplamda yüzde 62,5 artıştan yararlanacaklar” dedi.

Yeni emekliye çifte kazanç kapısı! Kuruşu kuruşuna yeniden hesaplandı işte yüksek maaş alma formülü - Resim: 4

2024 yılında emekli olacakların durumuna ilişkin ise, “Bu da enflasyona göre belirlenecek. Aralık ayı enflasyonu 3 Ocak'ta açıklanacak. Yüzde 65-70 arasında bir yıl sonu enflasyonu tahmin ediliyor. Ancak biz bunun daha da üzerinde bir enflasyon bekliyoruz. 2024 yılında emekli olacaklar bir de büyüme oranının yüzde 30’u kadar fark alacaklar. Büyümenin de yüzde 4,5 çıkacağını öngörüyoruz. Yüzde 4,5 büyümenin de yüzde 30'u yaklaşık 1,35 gibi bir rakama denk gelir” ifadelerini kullandı.