Instagram kullanıcıları dikkat! Konumunuz paylaşılabilir

En popüler sosyal medya uygulamaları arasında olan Instagram ile ilgili şok bir iddia ortaya çıktı. Görünüşe göre konumunuz paylaşılabilir.

Instagram kullanıcıları dikkat! Konumunuz paylaşılabilir

Instagram CEO'su Adam Mosseri ve Instagram'ın sosyal medya ekibi şaşırtıcı bir iddia ile gündeme geldi. Güvenlik ve gizliliğin son derece önemi olduğu bu dönemde Instagram uygulamasının konum verilerini izlediği ve tam konumunuzu arayan takipçilerle paylaştığı iddiaları dönüyor. Şirket ise bu iddiaları reddediyor.

"Yeni bir iOS güncellemesi", "artık Instagram'dan tam konumunuz bunulabiliyor" iddiasıyla viral hale geldi. Bu iddia, birçok kişinin telefonunun Instagram uygulama ayarlarına girmesine ve uygulama için konum izinlerini devre dışı bırakmasına neden oldu.

Instagram kullanıcıları dikkat! Konumunuz paylaşılabilir

Ancak Instagram CEO'su Adam Mosseri, Instagram cihaz konumunun konum etiketi özelliklerine güç verdiğini ancak uygulamanın kullanıcının diğer kişilerle konumunu belirlemeyeceğini ifade ediyor. Fakat kullanıcılar konumun paylaşıldığı iddalarını söylemeye devam ediyor. Eğer siz de bu endişelere sahipseniz mutlaka konumunuzu kapatmayı unutmayın.