Türkiye'den müthiş Suriye hamlesi! Hulusi Akar duyurdu

Türkiye Gazetesi yazarı Batuhan Yaşar, bugünkü köşesinde Savunma Bakanı Hulusi Akar ile yaptığı röportajın detaylarını aktardı. Röportajdaki en dikkat çeken bölüm Akar'ın Suriye'nin kuzeyinde Irak'taki ne benzeyen üs bölgeleri kurulacağına ilişkin sözleriydi. Bu detay ilk kez Akar tarafından bu kadar net ortaya koyuldu.

Milli Savunma Bakanı Hulûsi Akar, Mehmetçiğin Fırat’ın doğusunda daimi üs bölgeleri kuracağını söyledi. Batuhan Yaşar'a konuşan Akar “Kuzey Irak’takilere benzer olabilir. Yeri ve sayısı görüşmeler ilerledikçe netleşecek” dedi. Güvenli bölge konusunda ABD’yi eleştiren Akar “Gönülsüz yapıyorlar, süreç yavaş gidiyor. Kara devriyeleri safha safha ilerleyecek. 440 kilometrelik alanın tamamını kapsayacak” diye konuştu.

Hulusi Akar, İhlas Medya Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın sorduğu çok kritik sorulara gündem oluşturacak cevaplar verdi.

İşte Hulusi Akar'ın Batuhan Yaşar'a yaptığı önemli açıklamaların bir bölümü:

Bugünkü yazımızı önemli bir röportaja ayırdık..
Millî Savunma Bakanı Hulûsi Akar’a çok kritik sorular sorduk ve gündem oluşturacak cevaplar aldık..
Ana konumuz doğal olarak Fırat’ın doğusu ve Suriye oldu..
 
FIRAT’IN DOĞUSUNDA SON DURUM:
-“Herkes çok iyi bilir ki hiçbir hazırlık yapmadan, arazi bilgisi olmadan girerseniz çok büyük sıkıntı yaşarsınız. Biliyorsunuz bir süredir ABD ile bölgede çalışıyoruz. ABD bizim stratejik ortağımız, müttefikimiz. Sayın Cumhurbaşkanı’mız, ABD Başkanı Trump ile konuştuğunda 20 mil konusu görüşüldü. Yani 30 kilometrelik bir barış koridorundan, güvenli bölgeden bahsedildi. Bunun ötesinde ABD unsurlarının tamamının çekilmesinden bahsedildi.”
 
-SADECE MENBİÇ DEĞİL RAKKA’YI DA UNUTMADIK
-“ABD ile bütün bunları müzakere etmeye başladık. Ama sadece Menbiç değil Rakka’yı da unutmadık. Üç dört yerde ABD ile bu tecrübeyi yaşadık. DEAŞ, PKK/YPG ve her türlü terör unsuruna karşı beraber mücadele edebileceğimizi söyledik. Onlar verdikleri sözleri tutmadılar. Obama’nın Sayın Cumhurbaşkanı’mıza çok net Menbiç’le ilgili taahhütleri var. Hiçbirini tutmadılar.
 
-TAKVİM İŞLİYOR, HER ŞEY MÜKEMMEL DEĞİL
-“Burada her şey mükemmel mi? Değil. Ama belirlenen takvime göre ilerliyoruz. Zaman zaman yavaşlamalar oluyor, görüşmeler tekrarlanıyor. Ama bir ilerleme var.”
 
-“FIRAT’IN DOĞUSUNA BİR TÜRK ASKERİ BİLE GİREMEZ” DİYORLARDI
-“Uzun bir müzakere süreci yaşadık. Senatörler, askerler temsilciler geldi gitti. Nisan ayında ‘Fırat’ın doğusuna hiçbir şekilde bir Türk askeri bile giremez’ diyorlardı. İşte bu toplantılarda, müzakerelerde belli bir noktaya gelindi. Sözler verildi, bazı noktalarda mutabakata varıldı, bazılarında varılamadı… Şimdilerde kara devriyesi, harekât merkezi, İHA, helikopter hepsini kabul ettiler.”

Batuhan Yaşar'ın yazısının tamamı

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım
Fenerbahçe kendi kendini imha etti Fenerbahçe kendi kendini imha etti
Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi
Siyasi partilerin yedi ölümcül günahı Siyasi partilerin yedi ölümcül günahı
Nefsime öğütler Nefsime öğütler
Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 'Zaten vardı göze batmaya başladı'
Nakşibendi ayrılık Nakşibendi ayrılık