Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük: '' Elektrik tamam, sıra doğalgaz ve benzinde''

Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük’ün bugünkü (02.01.2022)’’ Elektrik tamam, sıra doğalgaz ve benzinde‘’ başlıklı yazısı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki AK Parti bu ülkede son 20 senenin en makul sesi oldu. Olumlu gelen her eleştiriyi dikkate aldı ve bundan ders çıkardı. 

Hiçbir halk 20 sene bir partiyi boşuna iktidarda tutmaz. AK Parti milletin sesi oldu ve millet de onu mükâfatlandırdı. 

Geçen ağustos ayından beri hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon var. Yani yaklaşık 5 aydır. Tüm sıkıntılara rağmen AK Parti bu süreci iyi atlattı. Stratejik bir iki hata yapsa da başarılı bir yönetim gösterdi. 

Asgari ücreti iyi verdi. Memur maaşları iyiydi. Sadece emeklilere biraz daha zam verilebilirdi ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelen sinyal temmuz ayında emeklilere iyileştirme olacağı yönünde. Sayın Erdoğan kimseyi mağdur etmez.

Elektrik zamları can yakıcıydı. 150 kilovatsaat üzerine yüzde 125 zam iyi olmamıştı. Nitekim eleştirileri dikkate aldı AK Parti ve hemen düzeltti. 150 kilovat üzeri zam 210 kilovatsaate çekildi. Gayet mantıklı hareket... 

Şimdi aynı şeyi doğalgaza yapmak lazım. Ya kademeli kullanmaya geçilmeli ya da fiyatta bir nebze de olsa indirime gidilmeli. Aile Bakanlığı’nın 450 TL ile 1150 TL arası doğalgaz desteği var. Mart ayında ödenecek. Ben hükûmetin yerinde olsam bu desteği hemen veririm. Zaten en soğuk aylar bu zamanlar. Bu ay içinde özellikle dar gelirliye verilecek destek yerini bulacaktır. 

Benzin ve motorinde son bir yılda yüzde yüz artış var. Dün geceden geçerli olmak üzere benzine 30, motorine 32 kuruş zam geldi. 400 TL’ye dolan bir araç deposu şimdi 800 TL’ye doluyor. Buna da bir çare bulunmalı. Ya zamlar geri alınmalı ya da bundan sonra zam yapılmamalı. 

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı
Meral Akşener tarih oldu Meral Akşener tarih oldu
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı
Bayram yazısı Bayram yazısı
1989’dan alınması gereken dersler 1989’dan alınması gereken dersler
Şeriat mahkemelerinin kaldırılması Şeriat mahkemelerinin kaldırılması
Büyük yalan: AKP diyor ki oyum 35.5! Hayır 28! Büyük yalan: AKP diyor ki oyum 35.5! Hayır 28!
İmamoğlu Ekrem... İmamoğlu Ekrem...