TÜRKGÜN Gazetesi Yazarı Yıldıray Çiçek: Öcalan-Demirtaş polemiği ve muhalefetin pay kapma uyanıklığı

TÜRKGÜN Gazetesi Yazarı Yıldıray Çiçek’in bugünkü (21.01.2022)’’ Öcalan-Demirtaş polemiği ve muhalefetin pay kapma uyanıklığı’’ başlıklı yazısı.

Gündemde teröristbaşı Öcalan ile terörist Demirtaş ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı polemik yer bulmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz hafta “CHP’nin başını çektiği ittifakın bir cenahını oluşturan PKK’nın güdümündeki parti ne yapacağını, ne söyleyeceğini, nasıl davranacağını belirlemek için milletvekillerinin dağdaki eli silahlı sevgililerinden gelecek icazeti bekliyor. Bunların göğsündeki şeref madalyası dağa kaçırdığı yavrular, bunlardaki vicdan bu. Ama Edirne’deki en büyük hesabı İmralı’dakine verecek. Zannediyor ki her yer şu anda tozpembe, onların da kendi içinde ayrı bir hesaplaşmaları var, bu hesaplaşmayı da yapacaklar.” cümlelerini kurmuştu.

Bu cümlelerdeki “Hesaplaşmaya” dair vurgu bende “iti ite kırdırma” stratejisinden başka bir anlam ortaya çıkarmadı. Çünkü ifadelerin geneli PKK’ya ve PKK’ya sahip çıkanlara tepkiden oluşuyor.

Bu polemikler sürerken, aklıma üst düzey bir CHP’li yetkilisiyle yaptığım telefon görüşmesi geldi. Yazımda terörist Demirtaş’ı ziyaret etmesini ve HDP’ye yakın davranmasını eleştirmiştim. Beni telefonla aradığında da bu eleştirimi sürdürünce, o da bana “Sana bu konuda bir şey söyleyeceğim ama bunu yazarsan bu söylediğimi inkâr ederim” demişti. O yüzden adını yazmamı istemediği için o CHP’linin adını açıklamıyorum. Ama bana terörist Demirtaş ziyaretini “Öcalan, Selahattin Demirtaş’ı ölümle tehdit ettiği için o yüzden ziyaret ettim” gibi bir cümle kurmuştu. Yani terörist Demirtaş’ın terörist eylem ve söylemlerini, aşırı PKK’lı militan davranışlarını bu korkudan dolayı yaptığını ifade etmişti. CHP’li üst düzey yetkiliyle bu telefon görüşmesi 2019 yılında gerçekleşmişti.

Anlaşılan teröristbaşı Öcalan, terörist Demirtaş’ı tehdit ettikçe o da göze çok girmek için kendini daha çok terör eylemlerine verdi. Hendek-Çukur ve Kobani olaylarında şehit olan asker ve polislerimiz, hayatını kaybeden vatandaşlarımız hep terörist Demirtaş’ın azmettiriciliğinde olmuştu. Bu terör olaylarında devlete-millete verilen maddi-manevi zararın haddi-hesabı yoktu. Başka ülkelerde olsa terörist Demirtaş çoktan idam edilmişti.

Teröristbaşı Öcalan sebebi nedir bilinmez terörist Demirtaş’ı İmralı’da “Seni liderliğe hazırlıyorlar, farkında mısın? Anladım, heveslisin, liderlik yapabilirsin ama ben önderlik tedbirlerimi çoktan aldım, bunu da bil.” (2013 Ağustos) şeklinde uyarmıştı.

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Ekonomik oylama modeli Ekonomik oylama modeli
İmamoğlu, farkı açıyor İmamoğlu, farkı açıyor
Alev Coşkun’dan Cumhuriyetin ekonomik mucizesi Alev Coşkun’dan Cumhuriyetin ekonomik mucizesi
Ben ortada bir seçim görmüyorum Ben ortada bir seçim görmüyorum
RTE emeklilerin oyunu, ciğerini mi biliyor da zırnık koklatmıyor RTE emeklilerin oyunu, ciğerini mi biliyor da zırnık koklatmıyor
Kritik iki gün: Pazar ve salı Kritik iki gün: Pazar ve salı
Şehirliler köyleri arayın! Şehirliler köyleri arayın!
“Açık Kapı” işinin sonuçları! “Açık Kapı” işinin sonuçları!