Xiaomi kullanıcıları dikkat! Beklenen güncelleme geliyor

Çinli teknoloji devi Xiaomi geçtiğimiz dönemlerde piyasaya sürdüğü cihazı için beklenen güncellemeyi yayınlamaya başladı. İşte detaylar.

Xiaomi kullanıcıları dikkat! Beklenen güncelleme geliyor

Xiaomi, Ağustos 2021'de Xiaomi Pad 5 serisinin lansmanı ile tablet kategorisine yeniden giriş yaptı. Çinli teknoloji devi mobil telefon haricinde diğer ürün pazarlarında da elinden geleni yapıp yelpazesini geniş tutmaya çalışıyor. Xiaomi Pad 5, önümüzdeki birkaç ay içinde birden fazla uluslararası pazarda yerini alacak. Piyasaya sürülmesinden bir yıl sonra, şimdi ürün nihayet dünya çapında Android 12 güncellemesini alıyor.

Xiaomi, Xiaomi Pad'i Android 11 tabanlı MIUI 12.5 for Pad ile piyasaya sürdü. Hindistan gibi pazarlarda piyasaya sürülmeden önce MIUI 13'e güncellendi. Birkaç gün önce, tablo Çin'de Android 12 güncellemesine erişti. Bu güncelleme artık cihazın EEA ve Global varyantları için de mevcut.

Xiaomi kullanıcıları dikkat! Beklenen güncelleme geliyor

Xiaomi kullanıcıları dikkat! Beklenen güncelleme geliyor - Resim : 1

Ancak ürün için yapılan en son yazılım güncellemesinin 'Kararlı Beta' aşamasında olduğunu belirtmekte fayda var. Daha basit bir deyişle, yalnızca belirli birkaç kullanıcı için kullanıma sunulacak. Ardından güncelleme önümüzdeki günlerde daha fazla birim için sunulacak. Aynı zamanda, Xiaomi'nin güncellemenin kullanılabilirliğini Hindistan, Rusya, Türkiye ve Tayvan gibi daha bölgesel varyantlara genişletmesini de bekliyoruz.

Bununla birlikte, Xiaomi Pad 5'in Android 12 güncellemesini Android 13 çıktığında alması üzücü. Samsung'un tablet serisi için yaptığı gibi şirketin Android 12L'yi piyasaya sürmesi güzel olurdu. Xiaomi Pad 5'in gelecekte Android 13 güncellemesini alıp almayacağı şimdilik bilinmiyor.