BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.436,46
HABER /  DÜNYA

İsrail, çocuk hastanesini vurup cayır cayır yaktı! Tanklarla 4 hastaneyi kuşattı! Biden: Ateşkes mümkün değil

İSRAİL, Gazze'deki katliamın 35. gününe çocuk katliamı ile başladı. Gazze'deki Rantisi Çocuk Hastanesi, İsrail savaş uçakları tarafından bombalandı. Çocuk hastanesinde büyük yangınlar meydana gelirken, onlarca çocuk öldü. İsrail savaş uçakları gece boyu Şifa Hastanesi ile Endonezya ve El-Avde hastanelerinin de çevresi ateş altına alındı. Öğleden sonra ise İsrail tankları 4 hastaneyi kuşattı. Yeni katliam kapıda...

Abone ol

Gazze'de çocuk katliamı yapan İsrail, işgal operasyonunun 35. gününe yine çocuk katliamı ile başladı. İsrail savaş uçakları Gazze Şeridi'ndeki Rantisi İhtisas Çocuk Hastanesi'ni "doğrudan" hedef aldı. Hastanede büyük yangınlar çıkarken, onlarca çocuk öldü. İsrail, Şifa Hastanesi'nin de avlusunu vurdu. 

Çocuk hastanesini direkt hedef aldılar

El-Aksa televizyonunun Telegram kanalından paylaşılan habere göre, İsrail savaş uçakları Rantisi Çocuk Hastanesi'ni doğrudan hedef aldı. Hastanenin bodrum katında ve bazı tesislerinde büyük yangınlar çıktı. İsrail ordusu, Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi'nin avlusunu hedef aldı, yoğun saldırılarda 6 kişi hayatını kaybetti.

Yaralıların sığındığı 2 hastane de vuruldu

Filistin haber ajansı WAFA'da yer alan habere göre, İsrail ordusu, yaralı ve hastaların yanı sıra yerinden edilmiş binlerce Filistinlilerin sığındığı Endonezya Hastanesi ile Cibaliye'de yer alan El-Avde Hastanesi'nin çevresi de vuruldu. Çok sayıda ölen ve yaralananların olduğu aktarıldı.

ABD: Gazze'nin Filistin tarafından yönetilmesini istedik

 ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, devam eden savaşın sona ermesiyle Gazze Şeridi ve Batı Şeria'nın Filistin tarafından yönetilmesini taahhüt ettiklerini belirtti.

İsrail, 7 Ekim'de öldürülenlerin sayısını azalttı

 İsrail Dışişleri Bakanlığı, 7 Ekim'deki saldırılarda öldürülen ve daha önce 1400 olarak açıklanan ölü sayısını 1200 olarak düzeltti.

İsrail Gazze'de okula saldırdı: En az 20 ölü

 İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik havadan, denizden ve karadan düzenlediği saldırılar 35. gününde devam ediyor. 

Gazze'deki Şifa Hastanesi'nin müdürü, İsrail'in kentteki bir okula düzenlediği saldırıda en az 20 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Netanyahu'dan işgal açıklaması

Ardından çok geçmeden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan 'işgal' açıklaması geldi.

Netanyahu, "Hamas'tan sonra da Gazze, İsrail ordusunun kontrolü altında kalacak." dedi.

İsrail keskin nişancıları Kudüs Hastanesi'ne saldırdı

 Filistin Kızılayı, İsrail ordusundaki keskin nişancılar abluka altındaki Gazze Şeridi’nin kuzeyinde bulunan Kudüs Hastanesi'ne ateş açtı. Saldırıda hastaneye sığınan Filistinlilerden biri hayatını kaybetti, 20 kişi ise yaralandı.

İsrail tankları 4 hastaneyi kuşattı

BBC muhabirlerinin Gazze'nin kuzeyindeki El Şifa, El Kuts ve Endonezya hastanelerinin bazı bölümlerinde ve yakınlarında patlamalar olduğu yönündeki bildirimlerinin ardından İsrail askerlerinin El Rantisi Çocuk Hastanesi'nin çevresinde yoğunlaştığı da aktarıldı. Kamera görüntülerinde hastane etrafındaki İsrail tankları belli oluyor.

BBC'ye konuşan görgü tanıkları, megafonla, tıbbi çalışan ya da yaralı olmayanların hastaneden ayrılması söyleniyor. İsrail, Hamas tünellerinin bir kısmının hastanelerin altında olduğunu belirtmişti.

Şifa Hastanesi 24 saatte 4 kez vuruldu

Aljazeera da israil Ordusu'nun son bir kaç saat içinde 4 hastaneyi kuşattığını bildirdi. Şifa hastanesinin 24 saatten kısa sürede beş kez bombaladığını hatırlatan Aljazeera hastaneye sığınan insanların yeni saldırı korkusuyla tesisten uzaklaşmaya başladığını yazdı. Gazze Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref El Kudra ise İsrail'in çağrısına rağmen bu kadar kısa sürede hastaneden tahliyelerin 'imkansız' olduğunu vurguladı.

Kassam Tugayları: İsrail tankı imha edildi

 Kassam Tugayları'nın Telegram hesabından konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Kassam Tugayları, Gazze kentinin kuzeybatısındaki eksende bir zırhlı bölük komutanına ait (İsrail) tankı Yasin 105 roketi ile imha etti." ifadelerine yer verildi.

Kassam Tugayları'ndan yapılan başka bir açıklamada ise Gazze Şeridi sınırına yakın Yahudi yerleşim birimleri arasında yer alan Raim Askeri Üssü'ne bir dizi roket fırlattıkları aktarıldı.

Öte yandan İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri de Gazze Şeridi sınırındaki iki Yahudi yerleşim birimine roket attıklarını duyurdu.

Lübnan-İsrail sınırında çatışma: 7 Hizbullahçı öldü

 Lübnan’daki Hizbullah Hareketi, sınırda 8 Ekim'den bu yana süren çatışmalardaki kayıplarına ilişkin yeni açıklama yaptı. Açıklamada, isimleri paylaşılan 7 Hizbullah mensubunun "Kudüs için hayatını kaybettiği" ifade edilirken ayrıntılı bilgi verilmedi. Lübnan-İsrail sınırındaki çatışmalarda şu ana kadar ölen Hizbullah mensuplarının sayısı 70'e yükseldi.

ABD Başkanı Biden: Ateşkes mümkün değil

ABD Başkanı Joe Biden, Illinois eyaletine gerçekleştireceği ziyaret öncesi Beyaz Saray'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Biden, bir gazetecinin, “Gazze'de ateşkes ihtimali nedir?” sorusuna, “Yok. Mümkün değil” şeklinde yanıt verdi. Biden, rehinelerin serbest kalması konusunda ise hala "iyimser" olduğunu belirtti.

Batı medyasında yer alan analizlerde Netanyahu'nun 'süresiz işgal' açıklamasından sonra geri adım atıp "Gazzeyi fethetmeye, işgal etmeye ve sonrasında yönetmeye çalışmıyoruz." demesinin arkasında en yakın müttefiki ABD'den gelen tepkilerin olduğunu öne sürüldü.

Gazze'de 10 bin 812 kişi öldü! 1400 çocuk enkaz altında

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda öldürülen Filistinlilerin sayısı, son 24 saatte 243 artarak 10 bin 812'ye yükseldi. Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana ölenlerin sayısı 4 bin 412'si çocuk, 2 bin 918'i kadın olmak üzere 10 bin 812'ye çıktı. İsrail saldırılarında 26 bin 905 kişi de yaralandı. 7 Ekim'den bu yana enkaz altında 1400’ü çocuk 2 bin 650 kişi bulunduğu yönünde kayıp ihbarı aldıklarını kaydetti.

İsrail: Hamas'ın saldırı planlarını ele geçirdik

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Batı Cebaliye'de yer altında yapılan 10 saatlik bir çatışmanın sonucunda çok sayıda Hamas mensubunu etkisiz hale getirdiklerini duyurdu. Çatışmalar sonucu Hamas'ın 'saldırı planlarını' ele geçirdiklerini açıklayan İsrail güçleri savaşın başından bu yana 130 tünelin yok edildiğini iddia ediyor.

İsrail halkı çıldıracak! Netanyahu esir takasını reddetti

 Hamas'ın rehin aldığı yaklaşık 240 kişi İsrail'in bir numaralı gündem maddesi haline gelmiş durumda. Rehinelerin aileleri müzakerelere öncelik verilmesi için Başbakan Netanyahu'nun evinin önünde toplanırken, İsrail halkının öfkesi de giderek artıyor.

İngiliz Guardian gazetesi, Netanyahu'nun tüm öfke ve eleştirilere rağmen rehineler karşılığında ateşkes anlaşmasını reddettiğini ve aldığı sert tavrı devam ettirdiğini iddia etti.

Müzakerelere aşina olan üç kaynağa göre, masadaki anlaşma, beş günlük ateşkes karşılığında çocukların, kadınların, yaşlıların ve hastaların serbest bırakılmasını içeriyordu, ancak İsrail hükümeti bunu net bir şekilde geri çevirdi.

İSRAİL, GAZZE’DE KAN BANKASININ VURDU

İsrail, Gazze Şeridi’ndeki sağlık tesislerini hedef almaya devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kudra yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin Gazze Şeridi’ndeki kan bankasını vurduğunu duyurarak, tesisin hizmet dışı kaldığını açıkladı. Saldırıda can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.