Tiyatronun arkasında saklanan gerçek! Mahmut Övür açıkladı

Sabah yazarı Mahmut Övür çok tartışılan tiyatroya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Övür, CHP'nin HDP ile gizli ittifakını şimdi de bir tiyatro oyununun arkasına saklanarak yürüttüğünü savundu.

Tiyatronun arkasında saklanan gerçek! Mahmut Övür açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu ve Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, ‘Devran’ isimli oyunu izlemek üzere bir araya geldi. Tiyatro oyunundan medyaya yansıyan görüntü üzerine tepkiler devam ediyor.

Sabah yazarı Mahmut Övür de sorunun bu isimlerin birlikte tiyatro izlemeye gitmesi gibi yansıtıldığını ama gerçeğin bambaşka olduğunu ifade etti. Gerçeğin saklandığını iddia eden Övür, "Saklanan şey de, CHP'nin terör örgütü PKK'yla arasına mesafe koymayan HDP'yle gizli ittifakı." diye yazdı.

Mahmut Övür yazısında, HDP'ye 3 kez oy veren ve PKK bombasıyla ablasını kaybeden Cüneyt Cebenoyan'ın isyanını bile en yakın dostları görmediğini yazdı. Cebeneoyan'ın PKK'ya mesafe koyamayan HDP için neler yazdığını hatırlatan Mahmut Övür, tiyatroya gidenlerin işin bu yanını hiç sorgulamadığını belirtti. 

İşte Mahmut Övür'ün "Tiyatro’nun arkasındaki tiyatro" başlıklı yazısı

Sorun sanki Selva Kılıçdaroğlu, Dilek İmamoğlu veya CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun yanlarına Kadir İnanır'ı da alıp bir tiyatro izlemeleriymiş gibi sunuluyor.
Hatta bununla da yetinilmiyor tiyatroya, sanata düşmanlıktan, "barış" ortamının engellenmesinden söz ediliyor.
Oysa gerçek böyle değil. Gerçek çok açık bir şekilde saklanıyor. Saklanan şey de, CHP'nin terör örgütü PKK'yla arasına mesafe koymayan HDP'yle gizli ittifakı. CHP bile bile bu gizli ittifakı, şimdi de bir tiyatro oyununun arkasına saklanarak yürütüyor. Bu, politika üretemeyen CHP'nin uzun bir süredir devreye soktuğu siyaset mühendisliğinin "tiyatro" ve "eşler" üzerinden yürütülmesidir.
Sorun da bu yaklaşımın, "şiddeti" hayatın içinden çıkarmaya değil, tam aksine meşrulaştırmaya hizmet etmesidir. İşin en tehlikeli yanı tam da burası...
Bu yüzden ortada bir "tiyatro" oyununu aşan ciddi bir sorun var. Yoksa kimin hangi oyuna kiminle gittiği, hangi siyasi mesajları verdiği kimseyi ilgilendirmez ve sadece haber olur.

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım
Fenerbahçe kendi kendini imha etti Fenerbahçe kendi kendini imha etti
Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi
Siyasi partilerin yedi ölümcül günahı Siyasi partilerin yedi ölümcül günahı
Nefsime öğütler Nefsime öğütler
Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 'Zaten vardı göze batmaya başladı'
Nakşibendi ayrılık Nakşibendi ayrılık