Süleyman Soylu '15 temmuz darbesi önlenebilir miydi?' sorusunu nasıl cevapladı: Fuat Uğur yazdı

CHP kanadının 'darbenin önlenebilir olduğunu' savunmaları üzerine Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur bu soruyu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yöneltti.

Türkiye Gazetesi yazarlarından Fuat Uğur; Kemal Kılıçdaroğlu,  Özgür Özel gibi CHP'li isimlerin son zamanlarda gündeme getirdikleri 'darbenin önlenebilir olduğu' iddiasını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sordu.

Uğur '15 Temmuz hakkında yanlış soru, doğru cevap' başlıklı yazısında Soylu'nun verdiği cevapları yazısında okurlarla paylaştı.

İşte Fuat Uğur'un sorusuna Bakan Soylu'nun cevabı:

“15 Temmuz, olmadan önce önlenebilir miydi?”
 Süleyman Bey'in cevabını aktarıyorum:
15 Temmuz darbe girişimi, 40-50 yıldır tüm devlet mekanizmalarında örgütlenen FETÖ’nün, ülkeyi ele geçirmek üzere bütün birikimlerini kullanmaya karar verdiği andır. Barajlarda biriken suların boşaltılması gibi iblisliklerini üzerimize boca ettiler.
Şu bilinmelidir ki FETÖ bu darbeyi yapmak zorunda kaldı. Çünkü 40 yıldır biriktirdiklerini CHP’nin tüm muhalefetine rağmen Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Hükûmeti temizlemeye başladı. FETÖ’cülerin 7 Şubat MİT darbesi ve ardından 17-25 Aralık yargı darbesinin başarılı olamaması ve kavganın sertleşmesiyle birlikte zaten FETÖ ile mücadele başlamıştı ve hukuk sınırları içinde tasfiyeler yürütülüyordu.

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Ekonomik oylama modeli Ekonomik oylama modeli
İmamoğlu, farkı açıyor İmamoğlu, farkı açıyor
Alev Coşkun’dan Cumhuriyetin ekonomik mucizesi Alev Coşkun’dan Cumhuriyetin ekonomik mucizesi
Ben ortada bir seçim görmüyorum Ben ortada bir seçim görmüyorum
RTE emeklilerin oyunu, ciğerini mi biliyor da zırnık koklatmıyor RTE emeklilerin oyunu, ciğerini mi biliyor da zırnık koklatmıyor
Kritik iki gün: Pazar ve salı Kritik iki gün: Pazar ve salı
Şehirliler köyleri arayın! Şehirliler köyleri arayın!
“Açık Kapı” işinin sonuçları! “Açık Kapı” işinin sonuçları!