Süleyman Özışık muhalefete sordu: Neden gizli görüştünüz?

CHP ve İYİ Parti yetkilileri ile IMF yetkilileri otel odasında gizli saklı görüşünce herkeste bir soru işareti belirdi. "Ne görüştüler, neden otel odasında gizli görüşme oldu?" soruları cevabını ararken, Süleyman Özışık da konuyu köşesine taşıdı.

Özışık "Yine mi otel odası?.." başlıklı yazısında CHP'nin daha önce Amerika'ya gidip FETÖ mensupları ile bir otel odasında yaptığı gizli görüşmeyi, ittifak yapmak amacıyla HDP ile bir otelde yaptığı gizli görüşmeyi, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayına soru soracak gazeteci ile otel odasında yaptığı gizli görüşmeyi hatırlattı. 

Özışık, Faik Öztrak'ın bu gibi durumlarda yaptığı ve herkesin ezberlediği savunmayı yine yaptığını yazdı.

Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özışık da bu konuya dikkat çekiyor ve soruyor, "Neden gizli görüştünüz?" diye.

İşte Özışık'ın yazısından bir bölüm:

Ben olayı tam olarak anlamadım!
Şimdi her fırsatta hükûmeti "IMF'nin kapısını çalacak" diye suçlayan CHP ve İYİ Parti yetkilileri, IMF'ye ekonominin durumunu rapor etmiş mi oluyor bu durumda?
Peki ama neden? 
Madem devletin IMF'ye gitmesini berbat bir şeymiş gibi anlatıyorsunuz. O zaman neden IMF’yi ciddiye alıp rapor veriyorsunuz?
Kusura kalmayın ama siz kim oluyorsunuz da Türkiye'nin 50 yıl sonra yakasını kurtardığı bu mandacı gruba ülkenin gidişatı hakkında veriyorsunuz? Ya da IMF yetkilileri kim oluyor da 2013 yılı Gezi olaylarından bu yana ekonominin batması için uğraşan CHP’den Türkiye hakkında rapor istiyor? 
Hadi görüşmeniz normal bir durumdu diyelim.
Neden otel odalarında gizli görüşme gereği duyuyorsunuz? Fatih Altaylı'nın dediği gibi, Kolombiyalı uyuşturucu taciriyle görüşmüyorsunuz ya.
Niye bu gizem?
Efendim hükûmet çağırmışmış!
Tamam da bu davetten sizin de haberiniz olduğuna göre hükûmet gizli saklı çağırmamış. Türkiye'nin ekonomik durumu ile ilgili kendilerini dinlemek istemiş olabilirler. 
Gizli gizli de buluşmamış hükûmet yetkilileri...
Bir otel odasında fiskos yapmamış. Suçüstü yakalanıp "Biz gizli saklı buluşmadık efendim" diyen bir hükûmet yetkilisi var mı?
Yok!
E, o zaman hükûmetin bunları ülkeye davet etmesinin nesi kötü? "Biz davet etmedik ki hükûmet davet etti" diyerek hükûmeti suçluyorsunuz. Hadi diyelim ki hükûmet bu daveti yaparak suç işledi.
Siz niye bu suça ortak oluyorsunuz kardeşim?
Elinize "İşte yıllardır söylediğimiz şey buydu. Hükûmet IMF yetkilileri ile görüşüyor diyorduk da inanmıyordunuz. Bakın görüşüyorlar" diye muazzam bir imkân geçmiş. Bunu kullanmak yerine, hükûmeti suçladığınız şeyi niye kendiniz yapıyorsunuz?
Bir dönem Türkiye'nin ekonomisini yöneten Faik Öztrak diyor ki "Biz, ülke IMF'ye muhtaç olmasın, teslim olmasın diye IMF ile görüştük!"

Süleyman Özışık'ın yazısının tamamı

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Ekonomik oylama modeli Ekonomik oylama modeli
İmamoğlu, farkı açıyor İmamoğlu, farkı açıyor
Alev Coşkun’dan Cumhuriyetin ekonomik mucizesi Alev Coşkun’dan Cumhuriyetin ekonomik mucizesi
Ben ortada bir seçim görmüyorum Ben ortada bir seçim görmüyorum
RTE emeklilerin oyunu, ciğerini mi biliyor da zırnık koklatmıyor RTE emeklilerin oyunu, ciğerini mi biliyor da zırnık koklatmıyor
Kritik iki gün: Pazar ve salı Kritik iki gün: Pazar ve salı
Şehirliler köyleri arayın! Şehirliler köyleri arayın!
“Açık Kapı” işinin sonuçları! “Açık Kapı” işinin sonuçları!