Süleyman Özışık Fırat'ın doğusuna düzenlenen operasyonu işte böyle yazdı: Türkiye Amerika'yı bölgeden kovdu

Net Haber yazarı Süleyman Özışık, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna başlattığı operasyonu ve ABD'nin YPG'yi bırakarak geri çekilmesini "Türkiye Amerika'yı bölgeden kovdu" başlığıyla kaleme aldı.

Türkiye, aylardır süren güvenli bölge görüşmelerinin tıkanma noktasına gelmesşyle ABD'ye rağmen Fırat'ın doğusuna operasyon başlatınca ABD birlikleri bölgeden geri çekildi. 

İşte kimileri için diplomatik başarı, kimileri için de askeri başarı olan bu durumu özetleyen Süleyman Özışık, "Türkiye Amerika'yı bölgeden kovdu" ifadesini kullandı.

Trump'ın tüm açıklamalarına rağmen, ABD'nin YPG'yi donatmasına rağmen yapılan bu operasyon tam olarak bu bu anlama geliyordu.

İşte Süleyman Özışık'ın dikkat çeken ifadeleri:

Bu kardeşiniz geçen yıl bu zamanlar Türkiye'nin Amerika'yı Suriye'den çıkaracağını yazdığında, bazıları bana gülüyor ve dahi alay ediyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Artık her an girebiliriz" açıklamaları peş peşe geldi ilkin. Ardından önceki gün gece yarısı saat 22.30 civarında Amerikan başkanı Trump ile telefonda görüştüğü yansıdı medyaya...

Bu yoğun trafik bir hareketlilik olacağının işaretiydi. Ve beklediğimiz ama tahmin etmediğimiz hareketlilik dün öğleden sonra başladı.

Önce Amerikan kanalları haberi duyurdu, ardından Trump her zaman olduğu gibi twitter mesajlarıyla ile Türkiye'nin geri adım atmaya niyetli olmadığını ima eder açıklamalar yaptı.

Türkiye dün saatlerce Trump'ın açıklamalarına kilitlendi. Gelen ilk açıklamalar Türkiye aleyhine oldu. Trump, "Daha önce güçlü bir şekilde söylediğim gibi yine yineliyorum. Eğer Türkiye benim eşsiz bilgeliğimde sınırlarım dışında sayacağım bir şey yaparsa, Türkiye'nin ekonomisini yok edeceğim ve mahvedeceğim" diye bir twit attı.

İçimizdeki kriz manyakları bu açıklama üzerine doların geçen yıl olduğu gibi tekrar fırlayacağını düşünerek hemen dövize yönelmeye başladı. Oysa ki zerre kadar zekâ kırıntısı taşıyan herkes, Trump'ın bu açıklamalarının bir danışıklı dövüş olduğunu anlardı. 

Adam, kendi kamuoyunu ikna edebilmek ve üzerinde oluşacak baskıları kırmak için bir mesaj attı sadece...

Zaten sonraki açıklamaları bizi haklı çıkarır nitelikteydi. Attığı ikinci twitte, Obama döneminde üst düzey bir yöneticinin "Biz Kürtlerle değil, PKK ile iş birliği yaptık" şeklindeki açıklamasını paylaşarak bir kez daha kendi kamuoyuna "Bizim orada işimiz yok" mesajı verdi. 

Sonrasında gelen tamamı tam da Türkiye'nin istediği nitelikteydi.

Kaldı ki Türkiye'nin aleyhinde açıklamalar yapmış olsa bile bunu bir yere kadar haklı görebiliriz. Çünkü Türkiye, tabiri caizse kendilerini kovmaktan beter etti. YPG'ye yaptıkları yüzlerce uçak, binlerce tırlık yardımı ortada bırakarak arkalarını dönüp gitmek zorunda kaldılar.

Süleyman Özışık'ın yazısının tamamı için tıklayınız...

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Nefsime öğütler Nefsime öğütler
Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 'Zaten vardı göze batmaya başladı'
Nakşibendi ayrılık Nakşibendi ayrılık
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’
Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı
Meral Akşener tarih oldu Meral Akşener tarih oldu
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı