Soner Yalçın solculara soruyor: "Kaç kez aldanacaksınız?"

Daha önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu YPG'ye ile ilgili tutumundan dolayı uyaran ve eleştiren Soner Yalçın, "kullanışlı aptal" olmakla eleştirdiği bazı solculara "Daha kaç kez aldanacaksınız?" diye sordu.

Soner Yalçın solculara soruyor: "Kaç kez aldanacaksınız?"

Sözcü yazarı Soner Yalçın, "Kaç kez aldanacaksın" başlıklı yazısında Suriye sınırlarını güvenli bölge haline getirmek için yapılan Barış Pınarı Harekatı'na daha geniş bir pencereden baktı.

Batı dünyasının emellerine ulaşmak için isyan ve terör olaylarıyla Osmanlı ve Cumhuriyet hükümetlerini meşgul ettiğini, tarihi olaylarla anlatan yazar, aynı senaryonun Suriye'de sergilendiğini yazdı.

Türkiye'yi Suriye ile meşgul edip Doğu Akdeniz'e çöreklendiler

Yalçın, Suriye'de iç savaş çıkarılmasaydı terör devleti kurulmaya çalışılmasaydı bugün Türkiye dış politikasının en önemli gündemi ne olurdu?" diye sordu. Daha sonra yazının başlığını okurlarına hatırlatan yazar, sorunun yanıtını da böyle verdi:

"ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi verilerine göre, Doğu Akdeniz'in "Levant” adı verilen bölgede yaklaşık 3.5 trilyon metreküp doğalgaz ve 1.7 milyar varil civarında petrol rezervi var. İsrail öncülüğünde, darbeci Sisi, Kıbrıs Rum Kesimi, Yunanistan, küresel şirketler ABD'li Exxon Mobil ve Noble, Fransız Total, İtalyan Eni ile buraya çullanmak istiyor. Yani gündemi bir de buradan gör arkadaş!

"Kuzey Suriye'yi hallettik sırada Doğu Akdeniz var"

Bu bölgeye komşu olanların başına ne getirdiler: Suriye ve Libya'yı “iç savaşa” mahkûm ettiler. Lübnan'da ayaklanmalar var. Türkiye'yi terör devleti ile uğraştırıyorlar! Emperyalizmin “iştahı” her daim kabarıktır; kimi solcular gibi “kullanışlı aptal” olmamak lazım! Kuzey Suriye'yi hallettik. Sırada Doğu Akdeniz var."

Soner Yalçın'ın tüm yazıları

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Nefsime öğütler Nefsime öğütler
Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 'Zaten vardı göze batmaya başladı'
Nakşibendi ayrılık Nakşibendi ayrılık
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’
Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı
Meral Akşener tarih oldu Meral Akşener tarih oldu
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı