Sokağa çıkma yasağı ilan edilecek mi?

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak olan toplantıdan çok önemli kararların çıkmasının beklendiğini söyledi. Bakanlıkların kapsamlı bir hazırlık yaptığını belirten Selvi, "Hap gibi tedbirler geliyor" diye yazdı.

Sokağa çıkma yasağı ilan edilecek mi?

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, koronavirüsle mücadelenin bir bütünlük içinde yürütülmesi gerektiğini belirtti ve Erdoğan'ın bakanlıkların birbirini tamamlayan kararları alıp gecikmeden devreye girmesini sağladığını ifade etti.

Bugün yapılacak olan toplantıdan çok önemli kararların çıkmasının beklendiğini söyleyen Selvi, OHAL ilan edileceği, sokağa çıkma yasağı uygulanacağı, seyahat kısıtlaması getirileceği söylentilerinin yalanlandığını ifade etti. Selvi, "Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak olan önlemler, piyasalar açısından “koronavirüs aşısı” kadar önem arz ediyor." dedi.


SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLECEK Mİ?

KORONAVİRÜSLE mücadelenin bir bütünlük içinde yürütülmesi gerekiyor. Bir orkestranın sazları gibi hepsi uyumlu çalmadığı sürece istenen sonucu almak mümkün değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüsle mücadelede uzaktan selamlaşma eylemini başlatarak dünyada farkındalık oluşturan lider oldu. Kabineyi bir orkestra şefi gibi yöneten Erdoğan, aynı zamanda bakanlıkların birbirini tamamlayan kararlar alıp gecikmeden devreye girmesini sağlıyor. Sürecin bir merkezden yönetilmesi çok önemli. Çünkü bir önlem zamanında alınmazsa, diğerlerinin etkisini yok edebiliyor. Trump’ın ilk başta işi ciddiye almadığı, İngiltere’nin hâlâ işin ciddiyetine varmadığı, Meksika Devlet Başkanı Obrador’un virüse meydan okuduğu bir dönemde Erdoğan, koronavirüsle mücadelenin öncülüğünü yaptı. 

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılacak olan toplantıdan çok önemli kararların çıkması bekleniyor. Koronavirüsle mücadelede iki haftalık sürenin çok kritik olduğu söyleniyor. Bakanlıklar kapsamlı bir hazırlık yaptılar. Hap gibi tedbirler geliyor. Peki sokağa çıkma yasağıyla ilgili bir tedbir gelecek mi? İletişim Başkanı Fahrettin Altun da OHAL ilan edileceği, sokağa çıkma yasağı uygulanacağı, seyahat kısıtlaması getirileceği söylentilerini yalanladı. Bu aşamada beklenmiyor.Koronavirüsün sağlık boyutuyla ilgiliyiz ama ekonomik yönü giderek önem kazanmaya başladı. Bu açıdan piyasalarda gözler, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın üzerinde çalıştığı önlemler paketine çevrilmiş durumda. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak olan önlemler, piyasalar açısından “koronavirüs aşısı” kadar önem arz ediyor.

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamı

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar
Seçime giderken... Seçime giderken...
DEM seçmenini en iyi tanıyan isimden analiz DEM seçmenini en iyi tanıyan isimden analiz
CHP’nin ‘tuğla’ kampanyası balyaların örtüsü mü CHP’nin ‘tuğla’ kampanyası balyaların örtüsü mü
Bir SERVET TRANSFERİ hikayesi Bir SERVET TRANSFERİ hikayesi
AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak
Teşekkürler Teşekkürler
‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler