Sevilay Yılman'dan Kaftancıoğlu'na: Siz iyi misiniz Doktor Hanım?

Habertürk yazarı Sevilay Yılman bugünkü yazısında, tüm dünyayı saran koronavirüse karşı tedbirsiz davranan CHP İstanbul İl Başkan Canan Kaftancıoğlu'na tepki gösterdi.

Sevilay Yılman'dan Kaftancıoğlu'na: Siz iyi misiniz Doktor Hanım?

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, bu dönemde herkesin aynı şeyleri yapması gerektiğini yani kalabalık toplantılar yapmamak, vücut temizliğine çok özen göstermek, aynı iş yerinde çalışıyor olunsa bile aradaki mesafeyi olabildiğince korumaya çalışmak ve el sıkışmama, öpüşmeme, sarılmama kurallarını dört dörtlük uygulamak gerektiğini belirtti ve il kadınlar kongresini toplayan CHP İ l Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu eleştirdi.

"Kadın Kolu Kongresi’ni toplaması tam bir tutarsızlık örneği... Ve onun hemen ardından CHP’li milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Turan Aydoğan’ı da yanına alıp katıldığı cenaze töreninde insanlara sarılırken, öpüşürken fotoğraflarının servis edilmesine izin vermek de absürtlüğün daniskası oldu!" diyen Sevilay Yılman, Kaftancıoğlu'nun gazeteci İsmail Saymaz’ı da cahillikle suçlayıp hakaret ettiğini söyledi.

Yılman, "Bizim gazeteci olarak sorumluluğumuz milyonlarca insanın sağlığını tehdit eden ölümcül bir virüs konusunda kim hata yapıyor ise onları uyarmaktır! Bu sorumlulukla hareket eden insanlara hakaret etmek, aşağılamaya kalkmak ve işi siyasetle falan bağlayıp sulandırmak ise...En hafif deyimle lakaytlıktır!" dedi.

İşte Sevilay Yılman'ın o yazısından bir bölüm

Biraz geç girdi gündemimize corona virüs ama girdiğinden bu yana da başka bir meselemiz kalmadı.

Neredeyse 7/24 virüs ve bağlantılı mevzularla ilgileniyor ve tüm yaşantımızı coronaya göre biçimlendiriyoruz.

Bazılarına göre bu durum aşırı ve abartılı bulunuyor.

Haklı olabilirler hiç itirazım yok. Yani gerçekten de corona virüs konusunda olağandan fazla bir hassasiyet gösteriyor olabiliriz ama bence bunun hiç zararı yok.

Hatta faydası var.

Nihayetinde çok ciddi bir tehdit ile karşı karşıyayız ve biz de tedbirimizi en üst düzeyden alarak olası olumsuzlukları en aza indirgiyoruz.

Bence şu dönem herkesin yapması gereken aynı olmalı.

Kalabalık toplantılar yapmamak, vücut temizliğine çok özen göstermek, aynı iş yerinde çalışıyor olunsa bile aradaki mesafeyi olabildiğince korumaya çalışmak ve tabii el sıkışmama, öpüşmeme, sarılmama vs kurallarını dört dörtlük uygulamak!

Uygulamayanları da mümkün olduğunca sert dille uyarmak!

İşte o uyarılardan biri geliyor şimdi...

Bilen bilir CHP’nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun asıl mesleği doktorluktur.

Bir bilim insanıdır yani hanımefendi.

Siyasete girdikten sonra yapmıyor galiba mesleğini ama bildiğimiz kadarıyla o vakte kadar tıp bilimi ile iç içe yaşadığı bir hayatı vardı.

Dolayısıyla olmadı dün sergilemiş olduğu hal ve hareketler!

(...)

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Nefsime öğütler Nefsime öğütler
Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 'Zaten vardı göze batmaya başladı'
Nakşibendi ayrılık Nakşibendi ayrılık
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’
Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı
Meral Akşener tarih oldu Meral Akşener tarih oldu
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı