Sevilay Yılman: Nedim Şener sadece bana değil, size de hakaret etti!

HaberTürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, cuma akşamı Habertürk TV'de Hülya Hökenek’in hazırlayıp sunduğu Enine Boyuna programında Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener’in önceki açıklamalarını çarpıtarak hakaret ettiğini yazdı.

Sevilay Yılman: Nedim Şener sadece bana değil, size de hakaret etti!

Habertürk'te Hülya Hökenek'in sunduğu Enine Boyuna programına Nedim Şener ile Sevilay Yılman arasındaki 'çözüm süreci' tartışması damga vurdu.

"Nedim Şener'in ifadelerimi çarpıtarak şahsımı PKK terör örgütü destekçisi gibi gösterip hedefe koyma gayesi maalesef beni bu yazıyı yazmaya mecbur kıldı." diyen HaberTürk yazarı Sevilay Yılman, Nedim Şener'in çözüm sürecine destek olan herkese hakaret ettiğini iddia etti.

Habertürk ekranlarındaki 'çözüm süreci' tartışması sosyal medyada da çok konuşuldu. Tartışmanın taraflarından olan Sevilay Yılman, sosyal medyada dolaşıma sokulan video üzerinden ağır hakaret ve küfürlere maruz kaldığını söyledi ve Nedim Şener'in herkese hakaret ettiğini iddia etti.

Yılman, "Yani Nedim, sırf kendi düşüncesini haklı kılmak için PKK terör örgütünün tarihsel geçmişini bile çarpıtıyor!" dedi.

İşte Sevilay Yılman'ın yazısından bir bölüm:

Nedim Şener sadece bana değil, size de hakaret etti!

Cuma akşamı Habertürk TV'de Hülya Hökenek’in hazırlayıp sunduğu Enine Boyuna programının konukları arasındaydım…
Normalde katıldığım bu tür programlarda yapılan tartışmaları yazılarımda devam ettirmem.
Ancak önceki günkü programda Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener’in siz deyin “Çözüm”, ben diyeyim, “Demokratik Açılım...”
O sürece dair görüşlerimi aktardığım sırada ifadelerimi çarpıtarak şahsımı PKK terör örgütü destekçisi gibi gösterip hedefe koyma gayesi maalesef beni bu yazıyı yazmaya mecbur kıldı.
Programın en azından o bölümünün tümünü izleyen aklı selim herkes Nedim’in şahsıma yaptığı haksızlığı ve aşırıya kaçan saldırganlığını da net bir biçimde gördükleri için tek bir olumsuz yorum almadım.
Aksine izleyen herkes, Nedim’in o anlardaki sözlü şiddetinin fiziksel şiddete dönüşme endişesiyle ya bizzat arayarak ya da mesaj yoluyla beni teskin etmeye çalıştılar
Ancak programı izlemeyenler…
Sürece verdiğim destekten asla pişmanlık duymadığımı, duymayacağımı söylediğim anların üzerine Şener’in; “BEN SENİN YERİNDE OLSAM DEĞİL GAZETEDE YAZMAK SOKAĞA BİLE ÇIKMAZDIM! SEN BİR UTANMAZSIN!” hakaretlerinin olduğu sosyal medyada dolaşıma sokulan o kısa videonun üzerinden okuma yapanlar...
Çok ağır hakaret ve küfürlerle linç etmeye kalktılar.
Tabii şunu belirteyim; bu linçi yapanların bir kısmı bir demokrat olarak “Açılım” dönemine verdiğim desteğimi, o duruşumun temel gerekçelerini anlamayacak her dönemin kafatasçılarıydı.
Değil o kısa video… Programın tamamını izlemiş dahi olsalardı, o tayfa yine aynı tepkiyi gösterecekti.
Çünkü Nedim’in desteğimi sağlıklı, makul argümanlarla çürütemeyeceğini anlayınca şehitlerimizin kanları üzerinden sloganvari ifadelerle şahsımı PKK terör örgütü destekçisi gibi göstermek için yaptığı şovu yine satın alacaktı o tayfa!
O nedenle onları anlayışla karşılıyor ve pas geçiyorum.
Benim takıldığım dolaşıma sokulan o kısa video üzerinden vaktinde kendisi de sürece destek olmuş birçok AK Parti taraftarının o ırkçılarla aynı hakaretamiz ifadelerle linç edilmeme ortaklık etme çabalarıydı.
Önce söz konusu tartışmanın başından sonuna kadar olan kaydını dikkatlerinize sunuyorum
Özellikle de-kim oldukları mühim değil- ağır ithamlarda bulunan ve hakaretler eden AK Parti taraftarlarını bu videoyu izlemeye davet ediyorum.

(...)

Sevilay Yılman'ın yazısının tamamı

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı
Meral Akşener tarih oldu Meral Akşener tarih oldu
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı
Bayram yazısı Bayram yazısı
1989’dan alınması gereken dersler 1989’dan alınması gereken dersler
Şeriat mahkemelerinin kaldırılması Şeriat mahkemelerinin kaldırılması
Büyük yalan: AKP diyor ki oyum 35.5! Hayır 28! Büyük yalan: AKP diyor ki oyum 35.5! Hayır 28!
İmamoğlu Ekrem... İmamoğlu Ekrem...