Selvi'den Kılıçdaroğlu'na zor sorular: HDP ile kol kola mısınız? İYİ Parti Millet İttifakı'ndan ayrılıyor mu?

Hürriyetin usta kalemlerinden Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu'nun sözlerinden hareketle 'HDP ile kol kola mısınız?' diye sordu.

Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde "Kılıçdaroğlu sert çıktı bakın neler söyledi" başlıklı yazı yayımladı.

HDP’nin terör seviciliği İYİ Parti'yi rahatsız ederken, Kılıçdaroğlu'nun HDP'nin bu tutumunu görmezden gelmesi ittifakın bozulmasına yol açacağı iddiaları gündeme geldi. Selvi, seçim sürecinde HDP ile aynı yolda yürüyen CHP'li Kılıçdaroğlu'na yaşanan gelişmelere ilişkin olarak İYİ Parti ile ayrılık olup olmayacağını, HDP ile CHP ilişkisini sordu.

Selvi Kılıçdaroğlu'na "HDP ,ile kol kola mısınız?" sorusunu yönelttiğinde Kılıçdaroğlu bu soruya "Hiçbir partiyle kol kola değiliz. Kim demokrasiyi savunuyorsa biz de ona saygı duyarız." şeklinde yanıtladı.

Selvi’nin, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Meclis'teki makamında görüştüm, kendisine siyasetin iki sıcak gündem başlığını sordum. Yeni tartışmalara neden olacak çarpıcı açıklamalar yaptı" diyerek yazdığı yazısında bazı bölümler:

50+1 TARTIŞMASI

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçiminde barajın yüzde 40'a çekilmesini gündemi değiştirmeye yönelik bir hamle olarak görüyor. “Tamamen gündemi değiştirmeye yönelik bir konu. İçeride ekonomide, dışarıda dış politikada yaşanan sorunları örtmeye yönelik tartışma. Hiçbir geçerliliği olan bir tartışma değil” dedi.

Kılıçdaroğlu yaranın kaşınmasını istemiyor. CHP ile İYİ Parti arasındaki makasın açılmamasına özen gösteriyor. O nedenle Ağıralioğlu'nu hedef almadı. “Soruya bakmak lazım. Bu soru hangi sorunun sonucu olarak kuruldu, ona bakmamız lazım. HDP ayrı parti, biz ayrı partiyiz” dedi.

"HDP İLE KOL KOLA MISINIZ?"

Bunun üzerine “HDP ile kol kola mısınız?” diye sordum. “Hiçbir partiyle kol kola değiliz. Kim demokrasiyi savunuyorsa biz de ona saygı duyarız. Kim tek adam rejimine karşıysa, saygı duyarız. HDP de bu ülkenin altı buçuk milyon seçmeninin oyunu almış bir parti. Yasadışı işler varsa bu ülkenin savcısı var, istihbarat örgütü var, gereğini yaparlar” karşılığını verdi.

AKŞENER İLE GÖRÜŞECEK Mİ?

“İttifakı güçlendirecek veya ittifakı zayıflatacak bir ortam yok. Neden yok? Çünkü bir seçim sürecinde değiliz. İYİ Parti'nin kendi programı var, CHP'nin kendi programı var, Saadet Partisi'nin kendi programı var, Demokrat Parti'nin kendi programı var, kendi söylemlerimiz var. Ekonomiye, dış politikaya farklı bakış açılarımız var. Dolayısıyla ortada bir seçim olmadığı için bir araya gelelim, bir ittifakı kuralım diye bir şey yok. Ama şu var: Biz aldığımız önemli kararları, yani belli bir konuda bir karar alıyorsak ve bu Türkiye'nin gündemi ile çok yakından ilgili ise ben bu önemli kararları millet ittifakının genel başkanları ile paylaşıyorum. Nasıl bir karar aldığımızı kendilerine bir şekilde aktarıyorum. Onlar da benzer konularda düşüncelerini aktarıyorlar” diye karşılık verdi.

Abdülkadir Selvi'nin yazısının tamamı

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi
Borç rekortmeni belediye belli oldu Borç rekortmeni belediye belli oldu
Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir
Kaldırıp attım o park yerini Kaldırıp attım o park yerini
Uğur Dündar’ın babalık davası Uğur Dündar’ın babalık davası
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım
Fenerbahçe kendi kendini imha etti Fenerbahçe kendi kendini imha etti
Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi