BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.434,56
HABER /  EKONOMİ

Turizmde ara tatil hareketliliği başladı!

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet İşler: Başta Antalya, Bodrum, Marmaris, Denizli, Kapadokya ve tüm Ege olmak üzere tesislerimizde ara tatilin getirdiği yüzde 50'ye varan bir hareketlilik var.

Abone ol

Eğitim öğretim yılının birinci dönem ara tatili, yaz aylarına göre düşük sezona geçen turizm sektörünün yeniden hareketlenmesini sağladı.

Eğitime 13 Kasım Pazartesi günü verilecek 1 haftalık molayı çocuklarıyla tatil yaparak değerlendirmek isteyenler, sahil beldelerinin yanı sıra kaplıca ve kültür turizmi olanaklarının bulunduğu konaklama tesislerine yöneldi.

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, AA muhabirine, turizmci için yüksek sezonun sona erdiği dönemde ara tatil öncesi iç pazarda hareketlilik kaydedildiğini söyledi.

Mevsim geçişi olması dolayısıyla hem termal ve doğa tesislerinin hem de sahil tesislerinin ilgi gördüğünü ifade eden İşler, "Bu konuda da tesislerimiz çocuklarımız için birtakım farklı etkinlikler yapıyor. Başta Antalya, Bodrum, Marmaris, Denizli, Kapadokya ve tüm Ege olmak üzere tesislerimizde ara tatilin getirdiği yüzde 50'ye varan bir hareketlilik var. Özellikle İzmir, Antalya, İstanbul bölgesinde sahil beldelerinin tercih edildiğini görüyoruz. Bu, vatandaşlarımıza bir soluklanma payı, çocuklarımıza moral ve motivasyon, sektöre ise can suyu oluyor." diye konuştu.

Bu dönemde çocuklar için kapalı havuz etkinlikleri, yetişkinler için SPA ve çeşitli egzersizlerin ilgi gördüğünü belirten İşler, "Sahillerde az bir odası olan tesisten tutun beş yıldızlı otellere kadar aile ihtiyaçlarına uygun ekonomik paketler yapılıyor. Bölgeye göre değişebiliyor ama şu anda her keseye uygun fiyat var." dedi.

"Şu anda otellerin durumu daha müsait"

Kuşadası Turizm Derneği Başkanı Bülent İlbahar da temmuz ve ağustos aylarını oldukça iyi geçirdiklerini, havaların da iyi gitmesiyle sezondaki yoğunluğun az da olsa devam ettiğini dile getirdi.

Ara tatilin kış dönemini hareketlendirdiğine dikkati çeken İlbahar, "Okul tatili başlıyor. Öğrenciler için güzel bir şey. Yazın oteller çok pahalı. Şu anda otellerin durumu daha müsait. Yazın gidemeyenler çok vardı. Şimdi 3-4 günlük paketler var onları alıyorlar. Ara tatil sektöre kış döneminde yüzde 40'lık fayda sağlıyor. Bu da biz turizmcileri mutlu ediyor. Ara tatillerin bundan dolayı çok faydası var." ifadesini kullandı.