Sakın bunu yapmayın; Afrika'dan İstanbul, Bursa ve İzmit'e giriş yaptı

İstanbul'da son günlerde etkisini gösteren çöl tozu, araç sahiplerini zor durumda bırakıyor.

Sakın bunu yapmayın; Afrika'dan İstanbul, Bursa ve İzmit'e giriş yaptı

Afrika'dan taşınan tozlar, yağmurla birleşerek çamur şeklinde yere düşüyor. Bu durum, araç camlarında ve gövdelerinde kirli bir tabaka oluşturuyor.

Araç Yıkamak İçin Doğru Zamanı Bekleyin

Uzmanlar, araç yıkatmak isteyen sürücüleri uyararak yağışların tamamen sona ermesini beklemeleri gerektiğini belirtiyor. Aksi takdirde, yeni bir yağış dalgası sonrası araçlar tekrar çamurla kaplanabilir.

Camları Silmek Boyaya Zarar Verebilir

Çöl tozunun mikroskobik partiküller içerdiğini belirten uzmanlar, kuru bir bezle camları silmenin araç boyasına zarar verebileceğini söylüyor. Bunun yerine suyla yumuşatarak temizlik yapmak daha güvenli bir yöntem olarak öneriliyor.

Çöl Tozu Ne Zaman Etkisini Kaybedecek?

Meteoroloji uzmanları, bu etkinin birkaç gün daha devam edebileceğini ve özellikle gece saatlerinde yağmurla birlikte çamur şeklinde yere düşmeye devam edeceğini belirtiyor. İstanbul’da hava durumunu takip ederek araç yıkama planınızı buna göre yapabilirsiniz.

Araç sahiplerinin ekstra masraf ve zahmetten kaçınması için hava durumu raporlarını takip etmeleri önem taşıyor.

Kaynak: Hava Forum

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Papa İznik’te Barzani Cizre’de Papa İznik’te Barzani Cizre’de
Artık kırgınlıkları unutma zamanı Artık kırgınlıkları unutma zamanı
Papanın ziyareti! Papanın ziyareti!
Biz kavgadayız... Biz kavgadayız...
Siyasette bozulma, çürüme ve vefasızlık Siyasette bozulma, çürüme ve vefasızlık
Korkutan susuzluğa karşı ilk önlem turizmcilerden Korkutan susuzluğa karşı ilk önlem turizmcilerden
200 günlük burun sürtme davası 200 günlük burun sürtme davası
Siz ne zaman öz eleştiri yapacaksınız? Siz ne zaman öz eleştiri yapacaksınız?