PKK'lı Şahin Cilo, Mazlum Kobani'ye nasıl dönüştü? Kurtuluş Tayiz yazdı

Akşam gazetesi yazarı Kurtuluş Tayiz, 2014 yılında PKK'nın çeşitli kademelerinde yer alan terörist Şahin Cilo'nun nasıl Mazlum Kobani'ye dönüştüğünü kaleme aldı.

PKK'lı Şahin Cilo, Mazlum Kobani'ye nasıl dönüştü? Kurtuluş Tayiz yazdı

PKK/YPG'nin elebaşlarından Mazlum Kobani kod adlı Şahin Cilo, son zamanlarda en çok konuşulan isimlerden biri.

Barış Pınarı Harekatı ile birlikte ABD'nin sahip çıktığı Mazlum Kobani'nin yakalanması için Türkiye, kırmızı bülten çıkarttı. ABD ise azılı teröristin muhatap alınmasını ve Türkiye'nin görüşmesini istiyor. 

Peki kim bu Mazlum Kobani? Neydi neye dönüştü? 

Akşam yazarı Kurtuluş Tayiz, PKK'lı terörist Şahin Cilo'nun nasıl Mazlum Kobani'ye dönüştüğünü yazdı. İşte o yazıdan bir bölüm:

Şahin Cilo kod isimli Ferhat Abdi Şahin’in “Mazlum Kobani”ye dönüşme süreci, aslında PKK terör örgütünün, YPG/SDG ismiyle ABD ve koalisyon güçlerinin ortağı ve müttefikine dönüşmesinin de kısa özeti gibi.

Şahin Cilo, “Mazlum Kobani” olana kadar PKK’da değişik kademelerde yöneticilik yapan bir isim. Bir dönem örgütün Avrupa sorumlusu, bir dönem “Özel kuvvetler komutanı”, bir dönem “KCK Yürütme Konseyi Üyesi” olmuş. 2014’e kadar “Mazlum Kobani” isminde biri yok aslında. ABD’nin terör örgütü YPG’yle “Kobani” üzerinden işbirliği yaptığı Eylül-Ekim 2014 tarihi, Şahin Cilo’nun “Mazlum Kobani”ye dönüştüğü tarihtir. ABD öncülüğündeki Koalisyon Güçleri, Ayn el Arab’da terör örgütü YPG’ye ilk askeri desteği vererek DEAŞ’ın püskürtülmesini sağladı. ‘Kobani’, ABD-YPG ortaklığının gösterildiği ilk sahnedir. Bu gösterimde Şahin Cilo “Mazlum Kobani”ye, PKK ise YPG’ye dönüştü.

Kurtuluş Tayiz'in tüm yazıları

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi
Borç rekortmeni belediye belli oldu Borç rekortmeni belediye belli oldu
Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir
Kaldırıp attım o park yerini Kaldırıp attım o park yerini
Uğur Dündar’ın babalık davası Uğur Dündar’ın babalık davası
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım
Fenerbahçe kendi kendini imha etti Fenerbahçe kendi kendini imha etti
Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi