Ocak 2024 zam oranı belli oldu! En düşük emekliği aylığı 10 bin lirayı geçecek!

Ocak ayında memurlara yapılacak yüzde 50 zamdan sonra milyonlarca emekli emekliye yapılacak olan ara zamma gözlerini çevirmiş durumda. Emeklilere yapılacak ilave artışın ocak ayı itibarıyla yürürlüğe girmesi bekleniyor.Peki en düşük emekli aylığı ne kadar olacak? İşte ayrıntılar...

Ocak 2024 zam oranı belli oldu! En düşük emekliği aylığı 10 bin lirayı geçecek! - Resim: 1

Emeklilere yapılan zammın ardından beklentileri karşılanmayan milyonlarca emekli ek zammı merak ediyor. En düşük emekli maaşının 10 bin TL'yi geçmesi bekleniyor. Emekli zammında, prim-aylık dengesizliğinin giderilecek, refah payı ya da seyyanen zam yapılacak.

Ocak 2024 zam oranı belli oldu! En düşük emekliği aylığı 10 bin lirayı geçecek! - Resim: 2

Milyonları ilgilendiren emekli maaşı ara zammı ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Ocak ayı beklenmeden doğrudan bir ara zam yapılması söz konusu olabilir. 

Ocak 2024 zam oranı belli oldu! En düşük emekliği aylığı 10 bin lirayı geçecek! - Resim: 3

Emeklilere yapılacak ilave artışın ocak ayı itibarıyla yürürlüğe girmesi bekleniyor. Refah payı da dikkate alınarak oransal artışla iyileştirme yapılması birinci seçenek arasında bulunuyor. Bu durumda ocak ayı beklenmeden doğrudan bir ara zam yapılması söz konusu olabilir. Sabah'ın haberine göre, memurlara olduğu gibi emeklilere de seyyanen bir artış yapılması da seçenekler arasında yer alıyor.

Ocak 2024 zam oranı belli oldu! En düşük emekliği aylığı 10 bin lirayı geçecek! - Resim: 4

Orta Vadeli Program'da yüzde 65 olan yılsonu enflasyon tahmini emekliye zam oranını ortaya koydu. TÜİK verilerine göre temmuz-ağustos artışı yüzde 19.44 olurken, OVP tahminine göre enflasyon zammı yüzde 37.76 olacak. Meclis'te yapılacak düzenlemeyle enflasyonun üzerine ek olarak bir iyileştirme yapılacak.