Hyundai elektrikli otomobillerin performansını zirveye çıkarmayı hedefliyor

Hyundai, “yuvarlanan laboratuvarlar” adını verdiği performans odaklı iki elektrikli araç (EV) konseptiyle otomobil kültürünü canlı tutmaya çalışıyor.

Hyundai elektrikli otomobillerin performansını zirveye çıkarmayı hedefliyor

RN22e, modifiye edilmiş bir Ioniq 6 gövdesine sahip ve N Vision 74, hiç piyasaya sürülmemiş 1974 Pony Coupe konseptinden sonra modellenmiş - ancak her ikisi de, bir tür fütüristik kapsül görünümüne sahip.

İki konsept, Hyundai'nin yüksek performanslı araçlara odaklanan "N" alt markasından geliyor. N Vision 74, ikisi arasında en çarpıcı olanı ve orijinal olarak ikonik Giorgetto Giugiaro tarafından tasarlanan 2025 Hyundai N Vision Gran Turismo ve 1974 Pony Coupe konseptinden öğeler çeken bir tasarıma sahip. Ancak bu yineleme, gazla çalışan motoru, aracı 250 km / s'nin üzerine itebilen hibrit bir hidrojen yakıt hücresi sistemi için değişti. Ayrıca 800V hızlı şarj özelliğine sahip 62,4 kWh pil ve 372 milden fazla sürüş menzili var.

Hyundai elektrikli otomobillerin performansını zirveye çıkarmayı hedefliyor - Resim : 1

Hyundai elektrikli otomobillerin performansını zirveye çıkarmayı hedefliyor

Yine de bu, Hyundai'nin Pony'den sonra modellenen bir EV yaratmaya yönelik ilk girişimi değil. 2019'da Hyundai, klasik otomobile saygı duyması beklenen 45 EV konseptini sundu. Hyundai daha sonra 70'lerden kalma bir Pony hatchback'i bir EV'ye dönüştürdü ve onu bir dizi havalı retro-modern unsurla donattı.

RN22e ise N Vision 74 kadar gösterişli değil ama yine de oldukça şık. Şirketin geçen hafta tanıttığı Ioniq 6 ile aynı aerodinamik düzene tasarımını kullanıyor ve bu da daha verimli performans sağlıyor. Hyundai'ye göre, RN22e, 400 veya 800V hızlı çoklu şarj özelliğine sahip 77,4kWh pile ve 250kph'nin üzerinde maksimum hıza sahip. Hyundai'nin "duygusal sürüş deneyimi" olarak tanımladığı deneyimi yaşamak istiyorsanız, RN22e'nin sürüş sırasında sahte motor sesleri üreten N Sound Plus özelliğinden yararlanabilirsiniz.