Nedim Şener: Bülent Arınç üzülecekse düştüğü hale ve fotokopici Mehmet’e üzülsün!

KHK mağdurlarını gündeme getiren Bülent Arınç'ın “Evime temizliğe gelen daire başkanı kadını görünce yerin dibine geçiyorum" sözüne Nedim Şener, İstanbul Hava Harp Okulu'nda FETÖ kumpası ile memuriyetten atılan fotokopici Mehmet Noyan ile yanıt verdi.

Bülent Arınç'ın 15 Temmuz darbe girişimi sonrası KHK ile haksızlığa uğrayanları gündeme getirdiği konuşma tartışılmaya devam ediyor. Eleştirileri odağındaki Arınç'a Posta yazarı Nedim Şener, Arınç'a "Fotokopici Mehmet’i görünce yerin dibine geçiyorum" başlıklı yazısında yanıt verdi.

Nedim Şener, İstanbul Hava Harp Okulu'nda FETÖ'cü olmadığı için 2011 yılında FETÖ’cü eski Binbaşı Ecir Şık ve ekibi tarafından kumpasa uğrayan matbaa bölümünde çalışan Mehmet Noyan'ı yazdı. 

Nedim Şener yazısında "Fotokopici Mehmet, tam 8 yıldır görevine dönmeye bekliyor. İşte, ben her gidişimde Mehmet’in yüzüne bakamıyorum, böylesine mağdur bir kişi karşısında yerin dibine giriyorum.(...) Bülent Arınç üzülecekse düştüğü hale ve fotokopici Mehmet’e üzülsün." ifadelerini kullandı.

İşte Nedim Şener'i yazısı

Başlık size birini hatırlattı mı? “Evet, Bülent Arınç’ı” dediğinizi duyar gibiyim. Arınç, kısa süre önce FETÖ’den ihraç edilmiş kişileri savunmak için şunları söylemişti; “Evime temizliğe gelen daire başkanı kadını görünce yerin dibine geçiyorum, benzinlikte pompa tutan Danıştay üyesini görünce perişan oluyorum.” Kendisine çağrı yapmıştım; “Bu kişilerin isimlerini açıklayın, araştırılsın haksızlık varsa, hakkı savunulsun” diye, ama ses çıkmadı.

KHK ile ihraç edilenler arasında haksızlığa uğrayan var mı? Elbette, OHAL komisyonu şu ana kadar bu şekilde 7 bin 500 isim belirledi. İncelemeler hâlâ sürüyor. Arınç, gerçekten haksızlığa uğrayanların hakkını savunacağına soyut iki örnek üzerinden, büyük çoğunluğu FETÖ üyelerinden oluşan KHK kapsamına giren kim varsa aklama yolunu seçiyor.

Asıl haksızlık yaptığı ise gerçekten mağdur olanlar. Peki FETÖ’nün 15 Temmuz gecesi katlettiği 251 şehidin, 2 bin 193 gazinin, ihanete uğramış Türk milletinin hakkı ne olacak? Yalnız onlar mı, FETÖ’nün kumpasıyla hapis yatanlar, hayatını kaybedenlerin hakkı ne olacak?

(...)

Nedim Şener'in tüm yazıları

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Siyasi partilerin yedi ölümcül günahı Siyasi partilerin yedi ölümcül günahı
Nefsime öğütler Nefsime öğütler
Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 'Zaten vardı göze batmaya başladı'
Nakşibendi ayrılık Nakşibendi ayrılık
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’
Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı
Meral Akşener tarih oldu Meral Akşener tarih oldu