Nagehan Alçı'dan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tebrik

İçişleri Bakanı Soylu imzasıyla, kadına şiddetle mücadelede alınacak tedbirlere ilişkin "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Genelgesi" yayımlandı. Habertürk yazarı Nagehan Alçı, konuya köşesinde yer vererek Bakan Soylu'yu tebrik etti.

Nagehan Alçı'dan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tebrik

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla, kadına şiddetle mücadelede alınacak tedbirlere ilişkin "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Genelgesi" yayımlandı. 500 bin kolluk personeli, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda hizmet içi eğitimle desteklenecek. Emniyet ve Jandarma teşkilatlarında sadece kadına şiddet konusunda uzmanlaşan birimler kurulacak. Kadına şiddet uygulayanın ruhsatlı silahı kolluk birimlerince alınacak, şiddet failleri için elektronik kelepçe uygulaması 81 ilde yaygınlaştırılacak.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı bugünkü yazısında konuya yer verdi ve kadına şiddetle ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla 81 ile gönderilen genelge nedeniyle Soylu'yu tebrik etti.

Nagehan Alçı yazısında, “Sayın Süleyman Soylu’yu 2020’li yıllara girerken Türkiye’nin en yakıcı ve tartışmasız en önemli sorununa yönelik bu önemli adımı atarak başlatmasından dolayı kutluyorum!” dedi. 

Nagehan Alçı’nın yazısının ilgili bölümü şöyle: 

Yeni bir seneye bir kadın olarak beni çok mutlu eden bir haberle girdim.

2019’un bitişi sadece yeni bir yıla başlangıç değil…

2020’leri kapsayacak yepyeni bir 10 yıla adım attık artık.

2010’lu yıllarda ülke olarak büyük politik medcezirler yaşadık.

Türkiye tarihi açısından çok fırtınalı hatta kasırgalı bir 10 yıl oldu.

2010’lu yıllar kadına karşı şiddet ve kadın cinayetleri bakımından da berbat bir dönemdi.

 

SÜLEYMAN SOYLU’DAN YILIN İLK ADIMI
Fakat aynı zamanda özellikle 2010’ların son periyodunda devasa bir kadın uyanışını da yaşadı bu toplum.

Bu sütunda yayınladığım ‘Bir devrimin eteklerinde’ başlıklı yazımda Türkiye kadınlarının birliği ve bütünlüğü halinde büyük bir kadın ihtilalinin eşiğinde olduğumuzu yazmıştım.

2020’li yıllarda kadına karşı şiddet ve kadın cinayetlerinin minimize edilebileceğine inanmak istiyorum. İşte bu bağlamda güzel bir haber var…

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 2020’nin ilk icraatı olarak kadına şiddetle mücadele tedbirlerine yönelik bir genelge yayınladı.

Bu genelge 81 vilayetimize gönderildi. Bu konuda yükümlülüğü bulunan toplam 500 bin kamu çalışanı eğitime tabi tutulacak.

Emniyet ve jandarma teşkilatında sadece kadına şiddet konusunda uzmanlaşan birimler kurulacak.

Yılın ilk günü atılan bu adım kadına karşı şiddet konusunda Soylu’nun başında bulunduğu İçişleri Bakanlığı’nın ciddi bir mücadele yürütme hedefinde olduğunu gösteriyor.

Sayın Süleyman Soylu’yu 2020’li yıllara girerken Türkiye’nin en yakıcı ve tartışmasız en önemli sorununa yönelik bu önemli adımı atarak başlatmasından dolayı kutluyorum!

Nagehan Alçı'nın tüm yazıları

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Nefsime öğütler Nefsime öğütler
Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 'Zaten vardı göze batmaya başladı'
Nakşibendi ayrılık Nakşibendi ayrılık
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’
Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı
Meral Akşener tarih oldu Meral Akşener tarih oldu
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı