Murat Yetkin'den olay yaratacak iddia: Trump, Erdoğan'ı geri çevirebilir!

Yetkin Report'ta yazım hayatına devam eden Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'ye yapacağı ziyaret öncesi önemli konulara temas etti. Murat Yetkin'e göre Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı YPG/PKK konusunda geri çevirebilir.

ABD'nin Ortadoğu'daki yeni stratejisinin bölgedeki örgütleri kullanarak hakimiyet sağlamak olduğunu vurgulayan Murat Yetkin, Trump'ın YPG/PKK konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı reddedebileceğini ifade etti. 

Konuya ilişkin ABD'de yayımlanmış makaleleri neden olarak sunan Murat Yetkin'e göre bölgedeki denklemler ABD'nin bu politikasıyla yeniden kuruluyor. 

İşte Murat Yetkin'in yazısından bir kısım:

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 13 Kasım’da Beyaz Saray’da ABD Başkanı Donald Trump ile yapacağı görüşmedeki taleplerinden birisi de Suriye’de PKK’nın uzantısı YPG ile işbirliğini sonlandırması olacak.

Oysa yeni ortaya çıkan bilgiler, Trump’ın bu talebi geri çevirebileceğini, en azından yeni bir oyalama sürecine girip YPG’ye desteği sürdürebileceğini gösteriyor.

Çünkü ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’da geliştirilen yeni bir askeri harekat modelinin ilk uygulaması Suriye’de ve YPG üzerinden yapılıyor. Birazdan ayrıntısıyla bahsedeceğiz ama zaten 16 Ekim’de Erdoğan’ın ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile YPG’nin sınırın 120 km’lik bölümünde 32 km geri çekileceği anlaşmasına varması ardından Trump’ın petrol bölgelerini tutmak için Suriye’deki birlikleri çekmekten vaz geçmesi bunu gösteriyor. 

(...)

Murat Yetkin'in tüm yazıları

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Kürt, Kürtçülük ve Kürdistan bahsine dair… Kürt, Kürtçülük ve Kürdistan bahsine dair…
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı
Müzakere ve mücadele üzerine yedi şey Müzakere ve mücadele üzerine yedi şey
Çok gizli planlarımız yine çöp olmuş Çok gizli planlarımız yine çöp olmuş
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi
Borç rekortmeni belediye belli oldu Borç rekortmeni belediye belli oldu
Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir
Kaldırıp attım o park yerini Kaldırıp attım o park yerini