Murat Yetkin "Korona vakaları da artıyor" diyerek hükümete 10 soru yöneltti

YetkinReport'ta yazılarını kaleme alan Murat Yetkin, bugünkü yazısında umre dönüşlerini, karantina sürecini ve vaka sayısının 18'e çıkmasını kronolojik bir sırayla anlattı. Koronavirüs ile ilgili İhmal olasılıklarını dile getiren Murat Yetkin, yetkililere yanıtlamaları için 10 soru yöneltti.

Murat Yetkin "Korona vakaları da artıyor" diyerek hükümete 10 soru yöneltti

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, bugünkü yazısında, Türkiye’deki koronavirüs vakasının 18’e yükseldiğini hatırlatarak, yetkililere bazı sorular yöneltti.

‘Korona vakaları da artıyor, sorular da: Adana’yla başlayalım’ başlıklı yazısının başında umre dönüşlerini, yaşananları ve yaşanma olasılığı yüksek olan etkileri anlatan Yetkin, umreden gelenleri karantina alma kararının nasıl alındığı da sorguladı. Yetkin, karantina için önceden planlama yapılmadığını, gece kararıyla tecrit uygulandığını belirtti.

Yetkin, korona virüse önlem olarak neden camilerle ilgili bir düzenleme yapılmadığını, katı İslam yorumcularının ve uygulayıcılarının bile cuma namazlarını iptal ettiğini kaydetti. Yetkin ayrıca, neden her isteyenin test yaptıramadığını sordu ve Japonya, Güney Kore gibi ülkelerde bunun mümkün olduğunu ekledi.

İşte Murat Yetkin’in o soruları:

“1- Umre dönüşleri ne kadar zamandır devam ediyor? Saptanan koronavirüs hastası ne zaman, hangi kapıdan Türkiye’ye dönüş yapıp hangi şehre gitti? Bu hasta 27 Şubat’tan önce Diyanetin oluruyla mı, yoksa sonradan başka yollardan umreye gidenler arasında mıydı?
2- 15 Mart’tan önce umreden dönenlerin tecrite alınması uygulaması var mıydı? Hasta bu kontroller sonucunda mı, yoksa kendisi doktora başvurduktan sonra mı saptanmıştı?
3- Hastanın geldiği kafilede kaç kişi vardı? Bunlar da kontrol altına alınmış mıydı? Kaç kişi bu durumda?
4- Suudi Arabistan 5 Mart’ta koronavirüs kuşkusuyla Kâbe’yi ziyarete kapattı. Ancak 7 Mart’ta tekrar açtı. ABD baskısıyla Rusya’yı sıkıştırmak için petrol fiyatlarını düşük tutan Suudi yönetimi, zaten bu yıl gelir kaynaklarını artırmak amacıyla umre vizesi satışını artırmıştı. Risk ortada olduğu halde Türk vatandaşları 5 Mart’tan sonra neden topluca tahliye edilmedi, bunun planlaması yapılmadı?”

Murat Yetkin'in yazısının tamamı

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi
Borç rekortmeni belediye belli oldu Borç rekortmeni belediye belli oldu
Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir
Kaldırıp attım o park yerini Kaldırıp attım o park yerini
Uğur Dündar’ın babalık davası Uğur Dündar’ın babalık davası
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım
Fenerbahçe kendi kendini imha etti Fenerbahçe kendi kendini imha etti
Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi