Muhsin Yazıcıoğlu, ölümünün 10. yılında kabri başında anıldı

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ölümünün 10'uncu yılında, ailesi tarafından Ankara'da Taceddin Dergahı'ndaki mezarı başında anıldı.

Muhsin Yazıcıoğlu, ölümünün 10. yılında kabri başında anıldı

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ölümünün 10'uncu yılında, ailesi tarafından Ankara'daki mezarı başında anıldı.


Kahramanmaraş'ta 25 Mart 2009'da bindiği helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu, Taceddin Dergâhı'ndaki mezarı başında anıldı. Anma törenine, eşi Gülefer, oğlu Furkan, kızı Firuze, ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu, sevenleri ve Alperen Ocakları teşkilat üyeleri ile Türkiye'nin birçok kentinden gelen partililer katıldı. Törende, Yazıcıoğlu için dua edilerek mezarına karanfil bırakıldı.


'Tam 10 yıldır sabırla bekliyoruz'
Törende konuşan Gülefer Yazıcıoğlu, eşi Muhsin Yazıcıoğlu'nun büyük bir davası, fikriyatı ve hayallerinin olduğunu söyledi. Gülefer Yazıcıoğlu, eşinin hayatı boyunca en zor şartlarda bile taviz vermeden hak bildiği mücadelesini son nefesine kadar sürdürdüğünü belirterek, şöyle konuştu:
"Haksız bir davada kalabalıklarla yürüyeceğime haklı bir davada tek başıma yürürüm' dedi ve yürüdü. Ardına bakmadan yürüdü ve bu yolda şehit oldu. Şehit liderimizi günlük siyasete alet etmemeliyiz ve ettirmemeliyiz. İstismar etmemeliyiz ve ettirmemeliyiz. Onun gösterdiği hedefler için koşmalıyız. Muhsin başkan her türlü zorluğa, işkencelere ve zulme rağmen dimdik durdu. Davasına hizmet etti. Davasını kendisine hizmet ettirmedi ve gönülleri fethetti. Biz ailesi olarak günlük siyasetten uzak duruyoruz. Suikast süreciyle ilgili, her türlü detayı Yazıcıoğlu ailesi olarak yakından takip ediyoruz. Mevcut delillere göre dava açılmasını ve suçluların tarafsız ve bağımsız yargı önünde hesap vermesini bekliyoruz. Tam 10 yıldır sabırla bekliyoruz."


Mansur Yavaş'a tepki
Bu arada anma törenine katılan Millet İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'a ismi öğrenilemeyen bir kişi tepki gösterdi. Yavaş için, "Ne işi var onun burada?" diyen kişi, korumalar tarafından alandan uzaklaştırıldı.

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı
Meral Akşener tarih oldu Meral Akşener tarih oldu
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı
Bayram yazısı Bayram yazısı
1989’dan alınması gereken dersler 1989’dan alınması gereken dersler
Şeriat mahkemelerinin kaldırılması Şeriat mahkemelerinin kaldırılması
Büyük yalan: AKP diyor ki oyum 35.5! Hayır 28! Büyük yalan: AKP diyor ki oyum 35.5! Hayır 28!
İmamoğlu Ekrem... İmamoğlu Ekrem...