Muharrem Sarıkaya 'Hoca'nın Partisi'ni yazdı: Partide sürpriz isimler var!

Ahmet Davutoğlu'nun yeni partisinin hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, partinin ismi konusunda üç farklı görüşün öne sürüldüğünü ve amblem konusunda da henüz netlik kazanmadığını belirtti. Ayrıca her ilden en az bir ismin bulunduğu kurucular arasında her kesimden ilginç kimlikler de var...

Muharrem Sarıkaya 'Hoca'nın Partisi'ni yazdı: Partide sürpriz isimler var!

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Ahmet Davutoğlu'nun partisi için kuruluş dilekçesinin 14 Aralık Cuma, bir sorun olursa da 16 Ocak Pazartesi  İçişleri Bakanlığı’na verilmesinin planlandığını açıkladı.

Muharrem Sarıkaya, isim ve amblem konusunda ise son an beklendiğini kaydetti. Nedeni de bazılarının İçişleri Bakanlığı’na başvuruda bulunup ön kesme ihtimalini engellemek. 

Ayrıca Sarıkaya kurucular arasındaki isimleri de okuyucuları ile paylaştı.

İşte Muharrem Sarıkaya'nın ‘Hoca’nın partisi ara başlıklı yazısı

HER İLDEN EN AZ BİR KURUCU

Kuruculara yönelik de bazı yeni detaylar var; örneğin 130 kişilik kurucular kurulu oluşturulurken ilginç metoda başvurulmuş.

Önce her ilden bir kişi alınmış, ardından nüfusu 1.5 milyonu geçen kentlerden birer kişi daha eklenmiş, 3 milyonu aşandan da 3 kişi alınmış, her bir milyon nüfusa bir kişi daha eklenmiş.

Böylece İzmir 4, Ankara 5, İstanbul ise 8 kurucuya ulaşmış

Siyasi partiler yasasında merkez karar, yönetim ve icra organları olarak isimlendirilen, partinin yönetim yapılanması da mevcutlardan farklılaştırılmış.

Genelde sol partilerde parti meclisi (PM), sağ partilerde ise merkez karar ve yönetim organı olarak isimlendirilen, yönetim erklerinin isimleri değişmiş.

Buna göre yeni kurulacak partide yönetim organının ismi Genel Merkez Yönetim Kurulu (GMYK), kongreden seçilip gelmiş üst yönetimin adı da Genel Merkez Karar ve Yönetim Kurulu halini alacak.

Sağ partilerde Başkanlık Divanı olarak isimlendirilen, yönetim işlerine bakan GMYK’nın 16 kişiden oluşmasına karar verilmiş, ancak yapılanması farklılaştırılmış.

Başka partilerde gençlik ve kadın kolları olarak yer alan yapılar, kurulacak partide genel başkan yardımcıları şekline dönüştürülmüş.

Kadından sorumlu genel başkan yardımcılığına tüzük gereği bir kadının getirilmesi kararlaştırılırken, gençlikten sorumlu genel başkan yardımcısının da 20-30 yaş arasındaki bir genç olması şarta bağlanmış.

Kurucuların 25’i kadın, 25’i ise 30 yaş altındaki gençlerden oluşması koşulu da tüzüğe girmiş.

HER KESİMDEN BİR İSİM

Her ilden en az bir ismin bulunduğu kurucular arasında da ilginç kimlikler de var.

İki büyükelçi, Avusturya Büyükelçisi iken geçen hafta istifasını veren, Dışişleri Bakanlığı eski Müsteşarı Ümit Yardım ve eski YÖK Başkanı, Büyükelçi Yusuf Ziya Özcan’ın isimleri biliniyordu.

HDP’li eski Bakan Müslüm Doğan ile Mehmet Ali Arslan, Hasan Polatkan’ın yeğeni Hasan Serdar Bilir, ve gazeteci-yazarlar Etyen Mahçupyan, Hakan Albayrak ile radyo programcısı Ufuk Karcı’nın isimleri kamuoyuna yansımıştı.

Eski CHP milletvekili İhsan Özkes, Alevi kökenden Doğan Demir, ve Dinçer Türkmen ile eski Borsa İstanbul Başkanı, Merkez Bankası Başkan Yardımcısı ve eski İzmir Milletvekili İbrahim Turhan da kurucular arasında sayıldı

Bununla birlikte 28 yaşındaki bir genç olan Ülkü Nur Doğan ile yine İngiltere Coventry Üniversitesi’nde deprem ve afet alanında çalışan akademisyen Doç. Dr. Berna Burçak Başbuğ Erkan’ın da kurucular listesinde olduğu bildirildi.

Muharrem Sarıkaya'nın tüm yazıları

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım
Fenerbahçe kendi kendini imha etti Fenerbahçe kendi kendini imha etti
Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi
Siyasi partilerin yedi ölümcül günahı Siyasi partilerin yedi ölümcül günahı
Nefsime öğütler Nefsime öğütler
Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 'Zaten vardı göze batmaya başladı'
Nakşibendi ayrılık Nakşibendi ayrılık