Muharrem Sarıkaya açıkladı: Sahada ve masada kazanan tek kişi var!

ABD ile Türkiye arasında varılan Suriye mutabakatına ilişkin değerlendirme yapan HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya, sahada ve masada kazanan tek kişinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu yazdı.

Barış Pınarı Harekâtı'nın 8. gününde ABD heyeti ile Türkiye, Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik operasyonun durumuna ilişkin bir anlaşmaya vardı. 

Anlaşmaya göre, Türkiye 120 saatlik bir süre için operasyona ara verecek ve bu zaman diliminde teröristler, yaklaşık 32 kilometre derinliğinde oluşturulacak olan güvenli bölgenin gerisine çekilecek. Çekilme tamamlandıktan sonra da Türkiye tamamen operasyonu durduracak, ABD de Başkan Donald Trump'ın imzasıyla yürürlüğe giren yaptırımları geri çekecek. 

Anlaşmayı Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, "Sahada ve masada kazandı" başlıklı köşesinde değerlendirdi. Erdoğan'ın ısrarı ile Trump'ın 20 mil sözünün hayata geçirileceğine değinen Sarıkaya, anlaşmaya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

Tehditlere karşı geri adım atmadı

"ABD ile yaşanan gerilim sonrası gelinen noktada, sahada ve masada kazanan tek kişi var, Recep Tayyip Erdoğan…

O kadar yaptırım tehdidine, Başkanlık ve Temsilciler Meclisi kararlarına karşın geri adım atmadı. “Bu operasyon hiçbir şekilde durmayacak” kararlılığını devam ettirdi, getirilen tehditlere de aldırmadı.
Düzeysiz mektupları da kale almadı.

Ankara’ya gelen ABD Başkan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı ile beraberindeki heyetle yapılan görüşme de durumu değiştirmedi. Dolayısıyla sahada kazanılan, masada da teyit edildi. Sonuç olarak biraz uzun sürmüş olsa da Erdoğan, Trump’ın ilk günlerde dile getirdiği gibi 32 km (20 mil) konusundaki sözünü tutmasını sağladı.

CENTCOM dahil ABD’deki birçok Türkiye karşıtının tutumuna rağmen, geri adım atmayıp, kararlılığını kalıcı sonuçla taçlandırdı. Kazanımı bununla sınırlı görmemek lazım.Çünkü Batı ile olan ilişkisini de düzeltmenin yolunu buldu."

Muharrem Sarıkaya'nın yazısının tamamı

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Ekonomik oylama modeli Ekonomik oylama modeli
İmamoğlu, farkı açıyor İmamoğlu, farkı açıyor
Alev Coşkun’dan Cumhuriyetin ekonomik mucizesi Alev Coşkun’dan Cumhuriyetin ekonomik mucizesi
Ben ortada bir seçim görmüyorum Ben ortada bir seçim görmüyorum
RTE emeklilerin oyunu, ciğerini mi biliyor da zırnık koklatmıyor RTE emeklilerin oyunu, ciğerini mi biliyor da zırnık koklatmıyor
Kritik iki gün: Pazar ve salı Kritik iki gün: Pazar ve salı
Şehirliler köyleri arayın! Şehirliler köyleri arayın!
“Açık Kapı” işinin sonuçları! “Açık Kapı” işinin sonuçları!