Doğalgaza bir zam daha yapıldı!

Doğalgaza Nisan ayında yapılan zammın ardından bir zam haberi daha geldi. BOTAŞ tarafından açıklanan rakamlara göre konutta kullanılan doğalgaza %30 zam yapıldı.

Doğalgaza bir zam daha yapıldı!

Son günlerde elektrik ve doğalgaz zammı haberleri sosyal medyada tepki topladı. Geçtiğimiz Nisan ayında doğalgaza zam yapılmasının ardından şimdi tekrar bir zam haberi geldi. Günlük hayatın vazgeçilmezi olan doğalgaza yeniden zam yapıldı.

Dün de elektriğe temmuz ayında yüzde 86 oranında zam yapılacağını söylemiştik. Ancak ne yazık ki zam haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Doğalgaza yapılan yeni zamla birlikte vatandaşların hesaplı bir şekilde yaşaması gittikçe zor hale geliyor diyebiliriz.

Doğalgaza bir zam daha yapıldı!

Doğalgaza bir zam daha yapıldı! - Resim : 1

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) tarafından resmi internet sitelerinde yayınlanan yeni tarife herkesi üzecek cinsten. BOTAŞ’ın resmî açıklamasına göre konutta kullanılan doğalgaza %30 zam geldi. Bunun yanı sıra sanayide kullanılan doğalgaza %40 ve elektrik üretiminde kullanılan doğalgaza da %17 zam yapılacak. Yani konut kullanıcıları için mayıs ayında 100 metreküp doğalgaz 2.511 TL’den 3.264 TL’ye yükselmiş olacak.

Son dönemlerde dolar kurundaki yükseliş ve artan enflasyon ile bir çok şey zorlaşmaya başladı. Bu zorlukların başında ise yapılan zamlar yer alıyor. Ne yazık ki sonu gelecek gibi görünmeyen bu durum bir süre daha vatandaşların canını sıkacak. Söz konusu zamlar bir süre daha vatandaşın başına bela olmaya devam edecek diyebiliriz.