Milyonların beklediği haber! 2024 Asgari Ücret belli oldu!

Asgari ücret ne kadar oldu? 7 milyon asgari ücretliyi doğrudan, 80 milyonu ise dolaylı olarak ilgilendiren asgari ücret zammı ile ilgili kritik gelişme yaşandı. Gün boyu süren görüşmelerin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretle ilgili açıklama yaptı.

Milyonların beklediği haber! 2024 Asgari Ücret belli oldu! - Resim: 1

7 milyon asgari ücretlinin merakla beklediği haber geldi... Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün saat 16:30'da Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan ile Türk-İş ve TİSK Başkanlarını kabul edeceğini duyurmuş ardından görüşme sonrasında  yeni asgari ücreti açıklaması bekleniyordu. 

Milyonların beklediği haber! 2024 Asgari Ücret belli oldu! - Resim: 2

"Aldığım bilgiye göre" deyip duyurdu...
Öte yandan Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, "Muhtemelen rakamlar konuşuldu. Gelen bilgiler de var benim aldığım bilgilere göre yüzde 45'lik bir artışla 16.500 civarında bir net rakam ortaya çıktı diye biliyorum. Ama suna Sayın Cumhurbaşkanının bir dokunuşu olursa da 17.103 TL olan yüzde 50'lik artış bugün açıklanabilir." demişti.

Milyonların beklediği haber! 2024 Asgari Ücret belli oldu! - Resim: 3

Asgari ücret zammına ilişkin geri sayıma geçilirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün işçi-işveren-hükümet temsilcilerini AK Parti Genel Merkezi'ne davet etti. Taraflarla iki saat süren toplantı sona erdi.

Milyonların beklediği haber! 2024 Asgari Ücret belli oldu! - Resim: 4

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti açıkladı. 1 Ocak 2024'ten itibaren asgari ücret 17 bin 2 lira olacak.