Milyonlarca emekli ve memurun beklediği haber! Aralık ayı enflasyon rakamları açıklandı emekli ve memur zammı belli oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) aralık ayı enflasyonu rakamlarını açıkladı. Milyonlarca emekli ve memur maaşlarına yapılacak olan zam oranını bekliyordu. Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte memur ve emekli zam oranları belli oldu. Mevcut kanuna göre, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları yüzde 37.57 oranında artacak. Memur maaşları ve emekli memur aylıkları ise yüzde 49.25 oranında zamlanacak.

Milyonlarca emekli ve memurun beklediği haber! Aralık ayı enflasyon rakamları açıklandı emekli ve memur zammı belli oldu! - Resim: 1

Milyonlarca memur ve emekli bunu bekliyordu. TÜİK, Aralık ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜİK'e göre Aralık'ta aylık enflasyon yüzde 2.03, yıllık enflasyon ise yüzde 64,77 oldu. ENAG'a göre yıllık enflasyonu yüzde 127.21, 2023 yılı Aralık ayı enflasyonu ise yüzde 4.12 oldu. Böylece milyonlarca memur ve emeklinin 6 aylık enflasyon zammı kesinleşti.

Milyonlarca emekli ve memurun beklediği haber! Aralık ayı enflasyon rakamları açıklandı emekli ve memur zammı belli oldu! - Resim: 2

TÜİK'in verilerine göre Aralık'ta enflasyon aylık yüzde 2.93 yıllık yüzde 64.77 oldu. Memur ve memur emeklilerine yüzde 46,55 oranında zam, SSK, Bağ-Kur ve tarım emeklilerine ise yüzde 37,55 oranında zam yapılması bekleniyor.

Milyonlarca emekli ve memurun beklediği haber! Aralık ayı enflasyon rakamları açıklandı emekli ve memur zammı belli oldu! - Resim: 3

TÜİK'in açıkladığı Aralık ayı enflasyon verileri ile emekli ve memurun zammı da netleşti. İşçi emeklisi ve memurlar zamlarını altı aylık enflasyon verilerine göre alıyor. İşçi emeklisi Haziran ayında gerçekleşen enflasyona göre yüzde 19,77 zam almıştı.

Milyonlarca emekli ve memurun beklediği haber! Aralık ayı enflasyon rakamları açıklandı emekli ve memur zammı belli oldu! - Resim: 4

Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarında enflasyon yüzde 37,56 olarak gerçekleşti. Bu durumda SSK ve Bağ-Kur emekli aylıkları için altı aylık dönemde alacakları zam ya da enflasyon farkı yüzde 37,56 olarak ortaya çıktı.