Memur ve emekli maaşlarına zam geliyor! Tek tek hesaplandı kim ne kadar alacak?

Eylül ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte milyonlarca emekli gözlerini Meclis'ten gelecek zam haberine çevirmiş durumda. Memeu ve emekli zammı dışında asgari ücret zammının belli olmasıyla birlikte memur maaşı katsayısı oranında 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engelli aylığı ve kıdem tazminatı gibi ödemeler de artacak.

Memur ve emekli maaşlarına zam geliyor! Tek tek hesaplandı kim ne kadar alacak? - Resim: 1

Gözler Meclis'ten gelecek zam haberlerine çevrilmiş durumda. Asgari ücret ne kadar olcak? Memur ve emekli zam çalışmaları son durum ne? Bir yandan emekliye ek zam çalışmaları devam ederken bir yandan da ocak zammı ile tüm çalışanların maaşları daha da yükselecek. Memur zammı ve emekli zammı dışında yeni asgari ücret belirlenecek.

Memur ve emekli maaşlarına zam geliyor! Tek tek hesaplandı kim ne kadar alacak? - Resim: 2

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla birlikte emekli ve memurların maaşlarındaki iyileştirme çalışmaları da gündem olmaya devam ediyor. Özellikle 7.500 TL taban maaşın altında kök maaşı olan SSK ve Bağ- Kur emeklileri başta olmak üzere tüm emekliler için bir iyileştirme bekleniyor.

Memur ve emekli maaşlarına zam geliyor! Tek tek hesaplandı kim ne kadar alacak? - Resim: 3

Bunun dışında Ocak ayı ile birlikte enflasyon rakamlarına göre hem memurların hem de emeklilerin maaşları artırılacak. Eylül enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte üç aylık oran yüzde 25.11 olarak belirlendi. Bu oran SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin üç aylık enflasyon artışını gösterirken memurlar ve memur emeklileri için yüzde 18 enflasyon farkını da oluşturdu.

Memur ve emekli maaşlarına zam geliyor! Tek tek hesaplandı kim ne kadar alacak? - Resim: 4

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI OCAK 2024 TAHMİNİ

Ocak ayında yapılacak zam oranlarıyla ilgili tahminler ise yüzde 50'yi bulacağı yönünde. Orta Vadeli Program'da yer alan yıl sonu yüzde 65'lik enflasyon öngörüsüne göre, 6 aylık enflasyonun yüzde 37.76 çıkması beklenirken, memurlar ve memur emeklilerinin artışı da yüzde 49.46’yı bulacak. Refah payı ile birlikte bu oranların yüzde 50'yi geçmesi bekleniyor.