Mehmet Metiner: 'Erdoğansız AK Parti' oyunu bozuldu. ‘Erdoğan’sız Türkiye’ için kolları sıvadılar!

Star yazarı Mehmet Metiner, parti kuran eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 'Erdoğansız AK Part' oyunlarının bozulduğunu şimdi de ‘Erdoğan’sız Türkiye’ için kollarını sıvadıklarını yazdı.

Mehmet Metiner: 'Erdoğansız AK Parti' oyunu bozuldu. ‘Erdoğan’sız Türkiye’ için kolları sıvadılar!

Eski AK Parti Milletvekili ve Star gazetesi yazarı Mehmet Metiner, bugünkü köşesinde Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu’nun 17-25 Aralık sürecinde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında durmadıklarını ifade eden bir yazı kaleme aldı.

Gül ve Davutoğlu’nun daha önce ‘Erdoğan’sız AK Parti istediğini’ ama oyunun bozulduğunu belirten Mehmet Metiner, iki ismin şimdi ‘Erdoğan’sız Türkiye’ için kollarını sıvadıklarını yazdı.

İşte Mehmet Metiner'in çarpıcı ifadeleri:

(...)

Abdullah Gül dönemin Cumhurbaşkanıdır. Bu FETÖ’cü darbe konusunda Reis’i yalnız bırakır. Kanunsuz dinlemeler ve imal edilmiş tapeler üzerinden yapılan sözde soruşturmalar onu sevindirir. Öyle ki kendisinin de dinlenmiş olabileceği hatırlatılınca pişkince “Benim verilemeyecek hesabım yok!” diyerek o FETÖ’cü darbenin zımnen arkasında durduğunu belli eder. O korku iklimini de, ihanet sürecini de çok iyi bilirim. O günlerde Reis’i bir kaç ismin dışında çıkıp savunacak kimse yoktu. Partide ve hükümette anlı-şanlı unvanları olanlar televizyonlara çıkmamak için telefonlarını kapatırlardı. Reis, kendisinin uzunca bir süre yalnız bırakıldığını söyledi zaten. Derken AK Parti’nin başına Davutoğlu getirildi. 17/25 Aralık darbesi “Yüce Divan” kılıfıyla tamamlanmak isteniyordu. “Yüce Divan”, FETÖ’nün son siyasi hamlesiydi. Reis tarafından partinin ve hükümetin başına getirilen Davutoğlu ilk hançerini sapladı. “Yolsuzluk yapan babamın oğlu olsa...” diye başlayan cümleleri gerçekte “Yüce Divan”dan yana olduğu anlamına geliyordu. O tarihte hükümette yardımcısı ve sözcüsü olan zat benzer şeyler söyleyerek parti grubuna gerekli mesajı vermiş oluyordu. Bir yanda parti “Erdoğan’dan kurtarılmak!” isteniyordu “vefa” söylemiyle, öbür yanda Reis’in FETÖ’cü kurtların önüne atacak “Yüce Divan” sürecinin önü açılmak isteniyordu... 

“Yüce Divan” FETÖ’nün Erdoğan’a yönelik son ciddi hamlesiydi. Ne yazıktır ki Davutoğlu ve ekibi bu kavgada tercihini FETÖ’den yana yapıyordu. Çünkü Erdoğan var olduğu sürece AK Parti’nin lideri olması mümkün değildi. Bir başka deyişle “Erdoğansız AK Parti” için siyaseten güya yolsuzluk konusunda duyarlılık gösteren bir söyleme tutunarak “Yüce Divan”ın önünün açılması gerekiyordu. “Yüce Divan” oylamasında Meclis’teki ihaneti bu gözler gördü. Çok şükür o ihanet de püskürtüldü. “Erdoğansız AK Parti!” oyunu bozuldu. Davutoğlu partinin başından uzaklaştırıldı. En yakınındaki isimler etkisiz konuma düşürüldü. 

İşte o zaman “tek adam” demeye başladılar. “Ortak akıl yok edildi!” denilerek “Fabrika ayarları” edebiyatı tedavüle sokuldu. Bütün bu söylemler kendi ihanetlerini örtbas etmek içindi. Şimdi saflar netleşti. O zaman “Erdoğansız AK Parti!” istiyorlardı. Şimdi ise “Erdoğansız Türkiye!” istiyorlar. Dönemin eski Cumhurbaşkanı ile onun sayesinde siyasete sokulan bir dönemin AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanı Davutoğlu “Erdoğansız Türkiye!” için kolları sıvamış durumdalar. 

(...)

Mehmet Metiner'in tüm yazıları

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım
Fenerbahçe kendi kendini imha etti Fenerbahçe kendi kendini imha etti
Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi
Siyasi partilerin yedi ölümcül günahı Siyasi partilerin yedi ölümcül günahı
Nefsime öğütler Nefsime öğütler
Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 'Zaten vardı göze batmaya başladı'
Nakşibendi ayrılık Nakşibendi ayrılık