Mahmut Övür'den CHP'ye eleştiri: Türkiye İttifakı CHP'nin işine gelmez!

Sabah yazarı Mahmut Övür 'Uzlaşma zeminini kim sabote ediyor?' başlığıyla yayınlanan yazısında gündemde yer alan konulara ilişkin CHP'nin tutumunu eleştirdi.

Sabah yazarı Mahmut Övür 'Uzlaşma zeminini kim sabote ediyor?' başlığıyla yayınlanan yazısında Doğu Akdeniz'e 200'ü aşkın savaş gemisinin konuşlanması, AB'nin Türkiye'ye Rum kesiminin baskısıyla ambargo koyması ve S-400 gerilimi gibi konulara ilişkin Türkiye'nin birlik içinde hareket etmesi gerektiğini yazdı.

Övür yazısında 15 Temmuz darbe ve işgal girişiminin 3'üncü yılının siyaset için  tarihi bir fırsat olduğunu vurgulayarak cümlesine şöyle devam etti:"O gün siyasetçiler bir araya gelebilir ve küresel güçlere, 3 yıl önce yapılan darbe girişimi üzerinden ortak cevap verilebilirdi.

Türkiye İttifakı

CHP, siyasi tansiyonu düşürmeye değil arttırmaya çalışacak. Bu gerçeği, yerel seçimlerden hemen sonra Başkan Erdoğan'ın "Türkiye İttifakı" önerisine CHP'nin verdiği tepkiyle ve sistem tartışmasını açmasıyla gördük. Kendileri de bunu söylüyor.


O günlerde konuştuğum adı bende saklı etkili bir CHP'li şöyle diyordu:
"Türkiye ittifakı siyasetteki gerilimi azaltır ancak bu öneriye destek vermek bizim işimize gelmez." Ankara'nın yazları sıcak olsa da siyasi havası bir hayli soğuk geçecek gibi görünüyor.

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Ekonomik oylama modeli Ekonomik oylama modeli
İmamoğlu, farkı açıyor İmamoğlu, farkı açıyor
Alev Coşkun’dan Cumhuriyetin ekonomik mucizesi Alev Coşkun’dan Cumhuriyetin ekonomik mucizesi
Ben ortada bir seçim görmüyorum Ben ortada bir seçim görmüyorum
RTE emeklilerin oyunu, ciğerini mi biliyor da zırnık koklatmıyor RTE emeklilerin oyunu, ciğerini mi biliyor da zırnık koklatmıyor
Kritik iki gün: Pazar ve salı Kritik iki gün: Pazar ve salı
Şehirliler köyleri arayın! Şehirliler köyleri arayın!
“Açık Kapı” işinin sonuçları! “Açık Kapı” işinin sonuçları!