Mahmut Övür, Babacan ve Davutoğlu rüzgarının AK Parti'de nasıl bir etkisi olduğunu yazdı!

Sabah yazarı Mahmut Övür, 'AK Parti, Babacan ve beklentiler' başlıklı yazısında Babacan ve Davutoğlu'nun parti kurmaları AK Parti'nin çalışmalarını ve siyasi tablodaki yerini nasıl etkileyeceğini yazdı.

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun parti kurmasının AK Parti'yi nasıl etkileyeceğini ele aldı.

Övür yazısında AK Parti çevresinde yeni parti söyleminin ilgi çekmediğini, Kabinede veya partide büyük bir değişim olacağı yönündeki beklentilerin  ertelendiğini belirtti. Övür, AK Partinin şu sıralarda ekonomiye, dış politikaya ve kurumlaşmaya dair mesai harcadığını yazdı.

Övür yazısında şu ifadeleri kullandı:

Ali Babacan veya Ahmet Davutoğlu'nun kuracakları söylenen partilere pek yer yok gibi. Siyaset kulislerinde özellikle Babacan ve çevresinin bu araştırmaları gördükten sonra parti kurmayı "erteledikleri" söyleniyor.

Araştırmada her ikisine de yakın oranlarda destek veriliyor ve destek verenler büyük oranda CHP, İP, Saadet Partisi ve küçük partilerin seçmeninden. AK Parti seçmeni ise her iki isme de çok düşük destek veriyor.

Bu gerçeği "Bugün bir genel seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?"sorusuna verilen cevaplar da ortaya koyuyor. AK Parti yüzde 41.8 oyla yine birinci parti.

CHP'nin olası bir genel seçimde alacağı oy oranı yüzde 25.4, MHP yüzde 11.1, İP yüzde 10.2, HDP yüzde 9.5

Gördüğünüz gibi siyasette tablo değişmemiş... Ankara'daki siyaset merkezleri hesaplarını bu tabloya göre yapıyor. Tablonun değişip değişmeyeceğini, S-400- Akdeniz siyaseti ve ekonominin gidişatı belirleyecek. Bu konularda da halkın hem güçlü bir desteği hem de çözüm beklentisi var.

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı
Meral Akşener tarih oldu Meral Akşener tarih oldu
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı
Bayram yazısı Bayram yazısı
1989’dan alınması gereken dersler 1989’dan alınması gereken dersler
Şeriat mahkemelerinin kaldırılması Şeriat mahkemelerinin kaldırılması
Büyük yalan: AKP diyor ki oyum 35.5! Hayır 28! Büyük yalan: AKP diyor ki oyum 35.5! Hayır 28!
İmamoğlu Ekrem... İmamoğlu Ekrem...