Maaş tablosu yine değişti! En düşük ve en yüksek memur ve emekli maaşı ne kadar oldu?

Ağustos ayı enflasyonun açıklanması memur ve emekli maaşlarında yeni tabloların oluşmasıyla birlikte gözler Eylül ayı enflasyon rakamının açıklanacağı 3 Ekim’e çevrilmiş. durumda. Eylül ayı enflasyonun belli olmasıyla Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur, emekli maaşı zammı ile memur zammı oranı ne kadar olacak? İşte meslek meslek yeni tahmini zamlı maaşlar…

Maaş tablosu yine değişti! En düşük ve en yüksek memur ve emekli maaşı ne kadar oldu? - Resim: 1

Memur maaşı ve emekli zammı için milyonlar 3 aylık zam oranını belirleyecek Eylül ayı enflasyon rakamının açıklanacağı 3 Ekim’i bekliyor. Ekonomistlerin Eylül ayı TÜFE tahmini yüzde 4,9 olarak ifade edilirken, Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur, emekli maaşı zammı ile memur zammı oranı da ortaya çıktı. Buna göre emekliye zam oranı 3 ay için yüzde 25,29 seviyesine yükselecek. Enflasyon farkı ve toplu sözleşme dahil memur zammı yüzde 34,29 olacak. 

Maaş tablosu yine değişti! En düşük ve en yüksek memur ve emekli maaşı ne kadar oldu? - Resim: 2

Sigaradan akaryakıta vergilerde yapılan artışın yanısıra deprem kaynaklı artan maliyetler nedeniyle kurumlar vergisi ve KDV'de artışlara gidilmişti. TL'de yaşanan değer kaybı ile de birlikte enflasyonun Eylül’de artması bekleniyor. Reuters'ın anketine katılan 10 ekonomistin eylül ayı enflasyon rakamı tahmini 4,9 olurken, yıllık beklenti yüzde 61,7'yi buldu.

Maaş tablosu yine değişti! En düşük ve en yüksek memur ve emekli maaşı ne kadar oldu? - Resim: 3

Tek seferlik ek MTV getirilirken, BSMV ve harçlar da artırıldı. Temmuz ve Ağustos aylarında bu gelişmelerin etkisiyle TÜFE sekiz aylık düşüşten sonra yeniden yükselmeye başlamıştı. Hem Temmuz hem de Ağustos'ta aylık enflasyon çift haneli seviyeye yakın seyretti.

Maaş tablosu yine değişti! En düşük ve en yüksek memur ve emekli maaşı ne kadar oldu? - Resim: 4

Merkez Bankası (TCMB) enflasyon raporunda enflasyon tahminini yıl sonu için yüzde 22.3'ten yüzde 58'e yükseltirken öngörülen patikaya göre 2024 yılında enflasyonun yüzde 33 seviyesine gerileyeceğini açıklamıştı.