FED faiz kararı için bekleyiş başladı!

Küresel piyasalarda herkes FED Şubat ayı faiz kararını bekliyor. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, faiz toplantısının ardından kararı tüm dünya ile paylaşacak.

FED faiz kararı için bekleyiş başladı!

Küresel pazarlarda ciddi hareketlenmelere sebep olabilecek FED faiz kararı için bekleyiş başladı. Amerika Merkez Bankası FED'in Şubat ayı faiz kararının açıklanmasına çok az kaldı. Tüm dünyanın gözü şu anda FED'in vereceği faiz kararına çevrilmiş durumda. Bu kararla birlikte dolar kurunda da bazı hareketlenmeler olabilir.

FED faiz kararı için bekleyiş başladı!

fed

FED Başkanı Powell, yeni yılın ikinci faiz kararını küresel piyasalara canlı yayında duyuracak.  FED Şubat ayı toplantısı 15 - 16 Mart tarihlerinde yapılacak. Fed'in bu yıl 5 faiz artırımına gitmesi bekleniyor. Goldman Sachs, ocak ayı enflasyon rakamları sonrası bu beklentisini 7'ye çıkarmıştı. Hal böyle olunca da ilk faiz artırımının bu ay içinde gelmesi söz konusu olabilir.

ABD'de yıllık enflasyonun ocakta yüzde 7,5 ile 1982'den bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktığı duyuruldu. Jan Hatzius liderliğindeki Goldman Sachs ekonomistleri Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) bu yıl yapacağı 7 toplantının hepsinde faizi 25'er baz puan artıracağını tahmin etti. Durum böyle olunca da tüm gözler Amerika'dan gelecek açıklamalara çevrildi diyebiliriz. Küresel pazarlarda etkisi olan FED faiz kararının gelişinin ardından ufak tefek hareketlenmeler söz konusu olabilir. 

Her an açıklanabilecek olan faiz kararıyla ilgili tüm piyasalar beklentiye girmiş durumda. Dolardaki hareketlenmeleri etkileyen karar son derece kritik diyebiliriz.