Kırklareli Devlet Hastanesi'nde böbrek taşı kırma cihazı hizmete girdi

KIRKLARELİ Devlet Hastanesi'nde böbrek taşlarının ameliyatsız tedavisinde kullanılan böbrek taşı kırma cihazı (ESWL) hizmete girdi.

Kırklareli Devlet Hastanesi'nde böbrek taşı kırma cihazı hizmete girdi

KIRKLARELİ Devlet Hastanesinde böbrek taşlarının ameliyatsız tedavisinde kullanılan böbrek taşı kırma cihazı (ESWL) hizmete girdi.
Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Kırklareli Devlet Hastanemizde böbrek taşlarının ameliyatsız tedavisinde kullanılan Böbrek Taşı Kırma Cihazı (ESWL) hizmete girmiş olup hasta kabulüne başlanmıştır. Böbrek Taşı Kırma Cihazı ESWL (Şok dalga litotripsi) yüksek frekanslı ses dalgalarını dış bir kaynaktan (vücudun dışından) vücut içine yönlendirilerek taşa kadar ulaşması ve böbrek taşının kırılarak küçük parçalara ayrılması esasına dayanır. Kırılan taşlar idrar yolundan serbest dökülme ile temizlenir. Böbrekte 2-2.5 santim ve idrar yolundaki 1 santimetre boyutuna kadar olan taşlara rahatlıkla uygulanabilmektedir. Taşın yerine büyüklüğüne ve sertliğine göre genellikle birden fazla seans gerekir. İşlem için anestezi gerekmez. Ağrı kesici enjeksiyonu yeterli olmaktadır. Her seans ortalama 30-45 dakika sürmektedir. İşlem sonrası yatış gerekmemekle birlikte hastalar günlük aktivitesine devam edebilmektedir. Hastalarımıza hayırlı olmasını temenni eder sağlıklı günler dileriz" denildi.

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Siyasi partilerin yedi ölümcül günahı Siyasi partilerin yedi ölümcül günahı
Nefsime öğütler Nefsime öğütler
Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 'Zaten vardı göze batmaya başladı'
Nakşibendi ayrılık Nakşibendi ayrılık
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’
Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı
Meral Akşener tarih oldu Meral Akşener tarih oldu