İmamoğlu, Yavaş ve Büyükerşen 'büyükşehir yasası' ile ilgili kurulacak komisyonda yer alacak

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün (11 Eylül), 29 büyükşehir belediye başkanı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya gelmesini yazdı.

Selvi'nin aktardığına göre Erdoğan, toplantının sonunda Büyükşehir yasası ile ilgili çalışmaları yürütmek üzere Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında bir komisyon kurulacağını açıklamış. Komisyonda CHP’den ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen yer alacak. 

Selvi, "Her başkana 5 dakika söz verilmiş. Erdoğan konuşulanları bizzat not almış. " ifadelerini kullandı.

Hürriyet yazarı "CHP’li başkanlara “Bir gerginlik yaşandı mı?” diye sordum. Herhangi bir gerginlik olmadığını söylediler. “Hava yumuşaktı. İçten bir hava oluştu. Cumhurbaşkanı çok ilgiliydi” dediler. Temasların sürdürülmesi istenmiş." diye toplantının genel havasının sakin olduğunu aktardı. 

Abdulkadir Selvi, büyükşehir başkanlarıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İBB Başkanı İmamoğlu arasında geçen ilginç bir diyaloğu aktardı.
İmamoğlu’nun oturduğu koltuk kırılınca Erdoğan’ın İBB Başkanı’na “İsraf yaptın, koltuğu kırdın. Kırılan koltuğun parasını ödeyeceksin” dediğini yazan Selvi, bu diyalogun ikili arasında “sempatik bir hava” yarattığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 büyükşehir belediye başkanı ve HDP’li belediyelere kayyum olarak atanan üç vali ile dün Cumhurbaşkanlığı Küllüyesi'nde bir araya geldi.Erdoğan toplantı öncesi yaptığı konuşmada, işten çıkarmalar ve araçlar konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu isim vermeden eleştirmişti.

Abdülkadir Selvi'nin yazısının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Nefsime öğütler Nefsime öğütler
Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 'Zaten vardı göze batmaya başladı'
Nakşibendi ayrılık Nakşibendi ayrılık
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’
Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı
Meral Akşener tarih oldu Meral Akşener tarih oldu
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı