İbrahim Karagül : 15 Temmuz’dan daha büyük bir saldırı için ordular hazırlanıyor!

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, bazı kesimlerin 15 Temmuz Darbesi'ni savunduğu iddia ederek "Onlar üzerinden, 15 Temmuz’dan daha büyük bir saldırı için ordular hazırlanıyor. Bunu göremezler mi?" ifadesini öne sürdü.

Karagül, "15 Temmuz’dan daha büyük bir saldırı için ordular hazırlanıyor" iddiasında bulundu.

Yeni Şafak yazarı Karagül, bugünkü köşesinde muhalif çevreleri hedef alan bir yazı kaleme aldı. Yazısında "Cumhuriyetin kuruluşundan sonra ülkemize yönelik en büyük saldırı olan 15 Temmuz’u, o saldırı için kullanılan tetikçileri savunuyorlar" diyen Karagül, "Onlar Erdoğan’ı devirmeye çalışıyor, birileri de onlar üzerinden Türkiye’yi devirmeye çalışıyor" ifadelerini kullandı.

İbrahim Karagül'ün yazısından ilgili bölüm:

Türkiye’de artık iç siyaset yoktur. İç iktidar mücadelesi diye bir şey kalmamıştır. “Türkiye ekseni” ile “çokuluslu eksen” arasında korkunç bir mücadele vardır. Türkiye’deki mücadele küreseldir. Küresel güç hareketlilikleriyle, yeni güç haritalarıyla ilgili bir haldir.

Bir nihai hesaplaşma vardır. Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana hep örtük biçimde devam eden vesayet modelinin mandacı siyasetin, son büyük kalkışması vardır.

Sağcı-solcu, liberal, muhafazakâr, İslamcı, milliyetçi siyasi kimlikler, bu hesaplaşmaya göre bölünmüş, ayrışmıştır. Çünkü artık o kimlikler belirsizleşmiş, kimlik olma özelliğini kaybetmiştir.

Atatürk'ü PKK silahı yaptılar... 15 Temmuz'dan daha büyük bir saldırı için ordular hazırlanıyor

Türkiye’nin kurucu lideri Atatürk’ü kutsal sayanlar da orada, kurucu liderin söylemlerini Türkiye’yi yakıp yıkmak için sahaya sürenler de orada.

Öfkeleri, hırsları, tamahları bu ülkeden, bu milletten, geçmiş ve geleceğimizden çok daha üstün onların. Ama birileri onların öfkesini kullanıyor olamaz mı? Onların zaaflarını toplayıp Türkiye’ye had bildiriyor olamazlar mı?

Cumhuriyetin kuruluşundan sonra ülkemize yönelik en büyük saldırı olan 15 Temmuz’u, o saldırı için kullanılan tetikçileri savunuyorlar. Oysa onlar üzerinden, 15 Temmuz’dan daha büyük bir saldırı için ordular hazırlanıyor. Bunu göremezler mi?

Onlar Erdoğan'ı devirmeye çalışıyor, birileri onlar üzerinden Türkiye'yi devirmeye çalışıyor

Onlar Erdoğan’ı devirmeye çalışıyor, birileri de onlar üzerinden Türkiye’yi devirmeye çalışıyor. Onların zaafları üzerinden bir oyun kuranların Erdoğan sonrası için hesapları var ama onların ülkeyi bir arada tutacak tek cümlelik hedefi yok. Bu ilişkinin hiçbir kutsalı yok, ilkesi yok..

Kötülük, hınç, öfke ile başladılar. Çok yakında bu kötülüğü sokaklarımıza yayacaklar. İstanbul’u yakıp yıkanlar, “Zulüm 1453’te başladı” diyenler şimdi İstanbul’u yönetiyor. Yönetmiyor, bir çatışma ortamına sürüklüyor. PKK mensuplarıyla pazarlık yapıyor, gizli gizli görüşme ve planlamalar yapıyorlar. 1453’ten beri devam eden bir hesaplaşma bu.

İbrahim Karagül'ün yazısının tamamı

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı
Meral Akşener tarih oldu Meral Akşener tarih oldu
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı
Bayram yazısı Bayram yazısı
1989’dan alınması gereken dersler 1989’dan alınması gereken dersler
Şeriat mahkemelerinin kaldırılması Şeriat mahkemelerinin kaldırılması
Büyük yalan: AKP diyor ki oyum 35.5! Hayır 28! Büyük yalan: AKP diyor ki oyum 35.5! Hayır 28!
İmamoğlu Ekrem... İmamoğlu Ekrem...